Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Paradižnik sem s’jala

Paradižnik sem s’jala

Lansko leto sem kupila sadike in iz zrelih paradižnikov vzela semečka, jih posušila in včeraj jih posejala… ME prev zanima, če bo kaj ratalo…

Kolk mora bit temperatura prostora, kjer kalijo?

Če kdo rabi, mam še ful semen! samo,ne vem več vrste paradižnika… je bil pa fin 🙂

_ * _ * _ * _* _* _ * Itak se vedno zgodi drugače, kot pričakujem :)

Mogoče si preveč pohitela. Moj oče vedno 8.2 poseje papriko, 8.3 pa paradižnik.
Paprika počasi raste, paradižnik pa hiti. Vedno pa na toplem v kuhinji ves čas. Ko je že velik in da ne podivja, ga čez dan sonči na balkonu.

Hvala za namig. Bom nekaj semen s’jala še kasnej.

Dama ali Pat ali katera druga – mogoče malo butasto vprašanje – v kaj pa posejete seme paradižnika – v tiste male lončke (šotni lončki – a je to to?) ali kam? Kje jih imate potem, koliko se to zaliVa, kdaj se presadi ven,….., skratka čimbolj podrobno me zanima tole s semeni. Sem lani spravila seme dalmatinskega paradižnika, pa mal upam, da ga bo ratal vzgojiti doma:))). Hvala za pomočko!!!!!

Veliko o paradižniku najdeš na forumu “rastline.com”.

http://www.rastline.com/viewforum.php?f=29

http://www.rastline.com/viewtopic.php?t=5884&sid=3ed0321a0916dc95555a1676ea9d62d7

Po tem forumu se malo “sprehodi” in našli boste vse odgovore na vaša vprašanja.

LP

Morska zvezdica, spodnja linka sta kul za vsa naša vprašanja.

Jaz lahko dodam le to, kar sem na različnih koncih izvedela, kot recept.

Vsa semena je smiselno sejat v ne najboljšo zemeljco, ker potem nastane bolj močna sadika.

PAradižnik sadimo v zemljo tako, da ga en del položimo vodoravno in od tam poženejo še dodatne korenine.

Uf, hvala obema za tole pomoč – linke sem že pogledala – oz. prebrala podolgem in počez:)))). Ne vem, kako, da mi ni padlo v glavo, da bi že sama kaj poiskala po netu – mal me že pomlad daje :))). V glavnem, zdaj me je res potegnilo, da bi probala vzgojit kakšen paradajzek iz semena – sploh, ker je pridelek doma bolj tko tko – v glavnem vse rjavo. Lp.

Zakaj pa je slab pridelek?

Se mi zdi, da smo vsako leto sadili (sadike) bolj pozno, ko so bili paradajzki že malo rdeči, pa jih je namočil dež (po daljšem vročem vremenu) – vse je bilo rjavo in razpokano – bo treba res naredit kakšno strehco:))). Pa tudi gnojimo ne preveč – sicer damo hlevski gnoj, potem se pa že neha.

🙂 aja, morda je bil samo cajt zgrešen.

Ma jaz tudi nič ne gnojim. Tast da sedaj februarja malo hlevksega gnoja in potem konec.

upam, da letos ne bo toliko smrdljivcev, ker meni so pa tej izpili pridelek.. Škoda, da ne morem dati fotk sem gor, kako bogato so obrodili lanski paradižniki in melancani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close