Kvinoja
No smo mal ekperimentiral na področju novitet na področju kuhanja,
Tu sem priletela na kvinojo, jo kupila in shranila za dalj časa v omaro.
Po pravici sem pozabila oz. nisem vedela kaj narediti z njo. Ko sem jo našla sem se odločila, da jo skuham, potem pa naprej ?
Mi ravno solat, v stilu žitarica in še nekaj, nimamo radi, čeprav smo solatarji. Naredila sem tako, da sem za nas ene pol litra skuhane kvinoje, začinila (sol, poper, majeron, bazilika, česen), pražena čebula, 2 jajca, drobtine in na drobno nariban korenje in por (na un rezalnik, k delaš ploščice, mi nareže na zelo drobno)- hotela sem imeti bučko, a jih tisti dan ni bilo v trgovini. To sem potem popekla na olivnem olju v obliki polpetov.
Moj trenutno na bazi šole zelo izbirčen sin jih ni mogel prehvalit. Zraven je bila juha, solata in omakca za kebab.
Mali gepard…hvala za namig….amarant imam ogledan, moji mami sem ga že ‘poturila’, ker mora imeti posebno prehrano zaradi zdravja, a tu se zgodba ponovi. Taka zgodba se je odvijala pri Hokaido buči, celo kupila sem jo potem je bila lepa dekoracija, dokler ni zgnila, zdaj mi jih že 4 leto prideluje na bio- varianto kolegica. Uporabljam jo pa kot samostojno ali dodatek jedem. Počasi upeljujem, ker moj je za take stvari pa ni.
saj se ti ne mudi;)
fora je v tem, kako stvar pripravis. ce zamesan an nacin, ki ves, da ga imajo tvoji radi, se pravzaprav lahk celo prvotni okus zita precej zabrise.
meni si cer to ni vsec, imam rada prvinske okuse, sam ajde.
ves kaj vse sem zadnje case s polente floskala…ajoaj, mi je cist dogajala;), slano, sladko, am kr cs;)
domisljija brez meja in bo.
lp!
Forum je zaprt za komentiranje.