NEKAJ HITREGA IN DOBREGA
V soboto pričakujem goste za rojstni dan. Ker nam že narezki gledajo ven pri ušesih, bi jih rada s čim presenetila. Ker imam dva majhna otroka, ne morem nekaj pretiravat na dolgo in široko, zato bi potrebovala kakšno idejo – hitro in dobro pripravljeno hrano.
Povabljenih imam 12 ljudi. Ponavadi sem kar šla po pečenega ali pohanega piščanca in pečene reberce v Tuš, zdaj pa je že to “zlajnano”.
Prosim vas za kakšne ideje.
Vanprej najlepša hvala!
Pia
Če ni nujno, da imate več hodov, potem ti svetujem, da pripraviš polento na žaru s teranom in kraško panceto.
Polento skuhaj prej jo prelij – pretresi kar v pekač cca 2 cm visko in pusti, da se ohladi. Nato jo nareži na kvadrate jih popeči na maslu. V drugi ponvi popraži kraško panceto in ko je popražena zalij s teranom. Pusti, da se malo pokuha, nato ugasni.
Na krožnik naloži rulolo ali motovilec in nanj položi dva- tri kose polente in čez polij omakco ter na vsak kos polente nekaj rezin pancete.
Pitulice – lahko narediš prej, potem samo spečeš
francosko štruco izdolbeš, zmešaš sredico, nasekljano šunko in čebulo, nariban sir, kislo kumarico, malo mleka, napolniš, pustiš v hladilniku nakaj ur ali čez noč, pridejo lepi pisani kruhki
na kocke narezani različni siri z rezinami sadja
tole je sicer bolj poletno, sestavine pa dobiš tudi sedaj: na krožnik naložiš rukolo, na okrogle rezine narezan paradižnik, čez pa rezine mocarele, sol, poper, balzamični kis, olivno olje, pustiš malo, da se marinira ( lahko že prej narežeš, preliješ pa samo malo prej)
Vsem še enkrat hvala za vse ideje. Gostje so ful presenečeno pogledali, ko sem jim dala na mizo te dobrote, ki se pripravijo tako enostavno in so zelo okusne!! Pripravila sem jim zavitek s tunino, zavitki s pršutom in rožmarinom, več vrst sira s sadjem in paradižnik z mozzarelo z balzamičnim kisom. Mnjami, vse je bilo zelo dobro, tako so hvalili in me spraševali, če sem sama pekla (halo?)
Hura za takšne recepte! Ob naslednji priložnosti pa pridejo na vrsto pitulice.
Čao.
P.
Forum je zaprt za komentiranje.