zelenjavna enolončnica
Ni ravno samo zelenjavna, ampak je vseeno njami 🙂
na olju prepražim čebulico, dodam piščančja krilca, prerezana, dodam korenje, grah, malo podušim, pomokam, zalijem z vodo, solim ,kuham, nakoncu malo kopra in…dober tek.
Pri nas gre tega ogromno, tako da kuham v 5 litrskem loncu, pa je zvečer notri samo še za vzorec 🙂
lep dan
Ja okusov je na stotine. Vsak naredi kaj po svoje…
Jaz ponavadi prepražim čebulo, nanjo stresem narezan na kockice koren, grah, kolerabico, por malo podenstam, dodam malo strtega česna in zalijem. Kuham kake 15 minut in dodam na kocke narezan krompir. Nato dodam karfjolo in brokoli. Solim, popram. Par minut preden je krompir kuhan, dodam žlico paradižnikove mezge. Ko je vseskupaj kuhano odstavim in iz lonca vzamem ven nekaj juhe in cele zelenjave. Ostalo zmiksam s paličnim mešalnikom. Stresem nazaj tisto kar sem prej vzela ven in dodam še žlico smetane. Tako zelenjavno juho imajo naši najraje. je na pol krem juha in jim tekne.
Jaz ponavadi namesto čebule uporabim por, potem pa dodam zelenjavo, kolikor le imam različne doma, namesto mezge dodam svež paradižnik ali žlico ali dve Pomi-ja, včasih dodam tudi kakšne majhne makarončke ali pa vkuham vodne žličnike (če rabimo bolj nasitno enolončnico), na koncu pa jaz odvzamem zajemalko ali dve juhi, dodam žlico kisle smetane in to s paličnim zmiksam ter vrnem v juho.
Na koncu ne sme manjkati sveže sesekljan peteršilj.
Vladka
popražiti por, česen čebulo; dodati in obvezno 1-2 min popražiti (na minimalno olja) krumpir in korenček, zaliti z vodo, dodati lovorov list in timijan, ter kuhati še par minut.
Dodati grah in svež paradižnik (ali iz konzerve… nasekljan), čez par minut še bučke in kuhani fižol (tudi ta je lahko iz konzerve)…
del zelenjave zmiksati in na koncu v krožnik obvezno dodati žličko “pesta genovese” (kupljenega…) ter veliko parmezana
Forum je zaprt za komentiranje.