Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jedilniki za 14 dni vnaprej – MARJANAG

Jedilniki za 14 dni vnaprej – MARJANAG

Živjo!

V spodji temi o trgovinah sem prebrala, da napraviš jedilnike za 14 dni vnaprej. Me zanima, kako to izgleda, če mi lahko napišeš. Pa morda kak primer. A splaniraš vse od juhe do solate, ali samo glavno jed oz. napraviš bolj osnutek.

Hvala!!

Nisem MarjanaG, sicer pa se občasno poslužujem jedilnikov, ki jih imajo na internetu že mnogi vrtci, šole.

vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Za pomoč:

Pozdravljena.

Pri meni to izgleda približno takole. Enkrat ko sem že skoraj obupala nad tem kaj kuhati sem si naredila spisek jedi, ki jih pri nas doma kuhamo. Sedaj pa ta spisek samo še dopolnjujem z novimi jedmi.

Ko planiram jedilnike za 14 dni ponavadi vzamem v roke ta spisek.

Na prazen list si napišem dneve v tednu ( 2 x ) in zraven kakšne posebnosti, ki vplivajo na urnik. ( Recimo ob sredah ima hči telovadbo in pridemo domov zelo pozno tako, da mora biti na jedilniku kaj v naprej pripaveljenega )

Potem se lotim pisat kaj bomo kateri dan jedli. Gledam, da je vsaj 1 x na teden riba, da ni preveč mesnih jedi, da se sestavine ne ponavljajo preveč.

Napišem tako glavno jed kot prilogi in solato ( približno )

Potem iz jedilnika pogledam kaj imam doma v skrinji, ker nimam pa napišem na spisek za trgovino oziroma tržnico. Nakupe ponavadi opravimo v petek popoldan ali soboto zjutraj. Naslednji ali včasih celo isti dan pa jedi, ki se jih da popolnoma ali napol v naprej pripraviti pripravim in dam v skrinjo.

Recimo: Polpete začinim obikujem in zmrznem, skuham bolonsko omako za testenine, skuham osnovo za rižoto, skuham govejo juho…

Take jedi vedno pripravim v večjih količina in po porcijah zamrznem.

Dan prej potem samo vzamem iz skrinje in dam v hladilnik, mogoče še kašno malenkost pripravim v naprej ( skuham krompir za solato, očistim in natrgam zelo solato, nasekljam čebulo in jo dam v hladilnik v vrečko… )
Tako imam potem ko pridem med tednom domov cca. 15 – 30 minut dela ( odvisno od jedi ) in imam kosilo na mizi.

Jediniki pa so vedno okvirni in jih dan prej prilagajam trenutnim potrebam ( včasih pride pač kaj vmes ali pa nam pač ni za kakšno jed ) ampak ponavadi se jedi, ki sem jih planirala zvrstijo samo dnevi se premešajo.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Hvala za izčrpen odgovor!

Mislim, da bom lahko marsikak nasvet uporabila.

Lp!

MarjanaG, ti si f.crazy:)))-imaš sploh kaj od življenja, razen da uživaš v gospodinjenju?!:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close