Krvavice
Zanima me, kako pri vas delate krvavice, kakšne vse sestavine ali posebnosti imate pri pripravi:
Mi damo ješprenj,proseno kašo,riž.Začimbe:čebulo,česen,sol,poper,majaron,melisa,piment(vsak ima svoj okus in ga priredi po svoje).Ko pujsa zredimo ali ga kupimo ga seveda zakoljemo,prestrežemo kri,ki jo je potrebno dobro mešati,da ne nastanejo grudice.Nato ga damo iz kože (oderemo), razpolovimo in poberemo ven vso drobovino. Čreva temeljito očistimo in operemo ali jih kupimo, tudi te je potrebno še dobro oprati.Skuhamo vse sestavine al dente/ješprenj mora biti dobro kuhan), dodamo začimbe po okusu, prilijemo precejeno kri in zalijemo z juho v kateri smo skuhali prašičjo glavo. Meso od glave zmeljemo z mesoreznico ter ga dodamo v pripravljeno maso,zabelimo s sveže topljeno slanino. Vse skupaj dobro premešamo, popravimo še okus in polnimo čreva. Krvavice je potrebno zašpiniti in jih na rahlo skuhati cca 15 min naj vrejo. Ohladite jih in spravite za poznejše užitke ali pa jih še tople specite. Pa dober tek;
Pri nas uporabimo samo ješprenj in riž. Od začimb pa sol, mlet poper, majaron, ‘koprivice’ (se mi zdi, da je to neka divja vrsta melise), muškatni orešček in malo cimeta. Ostalo naprej, kot si opisala. Če je ‘glavna’ starejša generacija, potem ne šparajo z maščobo, ta mlajši pa smo jo letos skoraj izpustili… pa so krvavice odlične.
Forum je zaprt za komentiranje.