Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katera ponev za palačinke?

Katera ponev za palačinke?

Pa ne recite da Tefal,ker bo naša Tefalova ravno pristala v košu,pa ni stara,ampak od prvega dne,se vedno gor lovijo palačinke,pa tud kaj druga,skratka sem razočarana,pa je stala 4 al 5 tisoč.Vem da ima babica eno zelooo staro,pa peče odličnne palačinke,nikdra se nič ne prijema.Prosim svetujte mi.

Verjetno te bom razočarala, a jaz jih pečem v Tefalu in sem zadovoljna. Se ne prijemajo, je pa res, da jih vedno pečem s kapljico olja. Brez maščobe še nisem poskusila.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hja, tudi jaz imam s Tefalom (tistim z rdečo piko, a spoh še majo take brez?) dobre izkušnje. Pečem jih ponavadi brez olja in se ne primejo. Seveda niso tako dobre kot če bi bile pečene z oljem, ampak….. ;-)). Imam pa tisto “tanizko” ponev – namenjeno prav peki palačink. Tudi druge stvari se na njej ne primejo (jajca na oko npr.).
lp
Damjana

Tudi jaz imam Tefalovo, pa pečem palačinke brez problema in to brez maščobe.
Je pa imela moja babica res eno super ponev za palačinke, takih ne spečem nikoli več :-)) Litoželezno, že vso počrnjeno in pekla je seveda na tistem ogromnem štedilniku na drva.

lp n.

Jaz navadno že v maso za palačinke dam žlico ali dve olja. Ko segrevam ponev vedno prvič malo z maščobo namažem ponev. Potem pa pečem ko konca prez dodajanja olja. Uporabljam Tefalovo ponev.

Mi tudi prisegamo na Tefalovo z rdečo piko in z nekimi 1mm velikimi vzorci. Tista, ki je bila pa v akciji za Šarove točke je pa zanič! Mogoče imaš celo to!

Hej! Imam nizko (2mm rob oboda),tezko,prav za steklokeramik ze 9 let-svicarski proizvod.
Krasna-testo naredim po zraven prilozenih navodilih z malo olja.Ko pecem,samo prvic premazem ploskev.

Pred tem sem za na plin imela krasno tezko z luknjicami,vso pocrnelo-nekajkrat sem jo ze hotela zavreci in se vedno premislila. Lp Babi

palacinke brez olja ne obstajajo! vi pa posode stran mecete, joj… jest imam ravno tisto iz sparove akcije in zvecer brez problema gor specem 80 palacink. niti ena nima luknje. sicer pa je vsa umetnost v masi…:)

Eno imam Tefalovo, eno pa neke druge firme, pa ista zadeva, s teflonom prevlečena ponev. Obe sta zaradi peke na plinu že izgubili obliko, dno se usloči čisto po svoje, ampak sem se navadila, kako ju postaviti, da ne steče vse testo na eno stran.

Še vedno se mi kolca po moji stari, železni. Res, da je bilo treba nekaj moči za obračanje palačink v zraku, ampak pekle so se pa dosti lepše. Aja, vedno pečem z oljem.

Je pa res, da je treba železno ponev najprej dobro segreti, teflonaste pa, ravno obratno, znajo postati muhaste, če je previsoka temperatura.

Moje palačinke nastajajo kar v voku – porabim le kapljico olja, pa še lepo enakomerno in hitro so pečene.
Je pa res, da je odvisno od mase, kakšen bo končni izdelek. Jaz klasično maso pripravim tako, da mleku in mešanici ostre in mehke moke dodam sol, jajce (če imam čas, naredim raje sneg iz beljaka), malo klinčkov v prahu in cimet, pa brizg mineralne vode.
Kako pa ti narediš maso? Ne bi ti rada solila pameti, ampak moja prijateljica je dolgo časa negodovala, da se ji palačinke prijemljejo in trgajo, potem pa se je izkazalo, da je maso vedno sladkala. Ko je to opustila, so se tudi palačinke izvrstno spekle.

Tefalka za palačinke rada štrajka, če si notranjost pomivala s cetom in vodo. V enih navodilih sem enkrat brala, da bi naj posodo samo obrisali s krpo, ko pa jo umiješ, pa jo bi naj premazal s tanko plastjo maščobe.

Moja tefalka za palačinke je stara in rada štrajka pri prvi palačinki, ampak za preprečitev navedenega, jo pošpricam z oljem (olje v spreju) pa ni več problemov.

Je pa res, da so palačinke najboljše, če so pečene na vsaj malo maščobe, mmmmm…

Priporočam ti,da si oskrbiš najbolj staro železno ponev.Jaz imam dve taki,pa ju ne zamenjam za noben Tefal.

Alenka

Jaz tudi prisegam na Tefalove, imam take nizke, pečem vedno v dveh neenkrat, olje dajem kapljico za vsako drugo palačinko in so super.

Spoštovana Babi,
predvidevam, da so posebne ponve za palačinke na steklokeramični plošči, ker se z drugimi ponvami vedno sprime oz.olje se nekako prilepi nanjo?
Vsaj jaz imam pri vsaki peki palačink to težavo. Palačinke so sicer dobre, toda vsekakor bi si želela malo manj olja na plošči.

Bi mi mogoče lahko zaupala ime švicarskega podjetja?

Hvala!

Moja “tefalka” čisto dobro “dela” na steklokeramični plošči. Imam sicer tudi takšne malo bolj “zaresne” ponve (Kelomat) – težke, ampak so nerodne za peko palačink, ker imajo previsok rob.
LP
D.

Jaz sem dobila enako ponev kot t, pa se na plinu ni obnesla. Tako se je zvila, da ni več za uporabo. Ocvrla sem pa v njej prav malo palačink

Poskusila sem v razlilčnih ponvah, vedno brez uspeha, dokler nisem našla recepta brez sladkorja. Odtlej ni več važna ponev ( no ja, mogoče na steklokeramični plošči – mora bit ravna). Jaz pa ponev vedno malo premažem z maslom, mi je okus še boljši. Vem, da ni najbolj zdravo, a raje poredko in dobro, kot, da mi ni všeč. Sicer je pa to stvar okusa.

Hej,Nikita!(Spomnila si me na nadaljevanko in tista Nikita mi je vzbujala toliko neznosti.)

Ko sem kupila steklokeramicni stedilnik,sem vedela,da s staro dobro ponvijo ne bom mogla nadaljevati.V isti trgovini so mi ponudili to res v redu ponev(devet let nazaj).Ima veliko prednosti.Palacinke vse enake,odvecno maso lahko odlijes,ko je segreta,znizas temperaturo,lepo se cisti-najprej s papirnato brisaco,spodaj pa z blago milnico,lepo oblikovan lesen rocaj,ki ga lahko tudi snames…Zunanja stran dna ima cez celo ploskev zareze.Je primerno tezka,crna in niti malo se dno ni ukrivilo.

To ponev sem potem se komu kupila za darilo,zadnjo lani v trgovini s posodo.Vsi zelo zadovoljni.Mogoce jo dobis tudi pri Muller,ne vem.Zraven dobis se leseno pripravo za obracanje,navodila za ciscenje in recepte za palacinkino testo.Bila je v kartonasti skatli.

Ime je Kisag-Swiss made. Uspeha pri iskanju Babi

Hvala, Babi!

Originalna Nikita pa je najprej bila francoski film, ki je meni od vseh(ameriški film, nadaljevanka) najbolj všeč.

Spet ena katera prisega na Tefal z rdečo piko. Pečem skoraj brez maščobe, samo na začetku kapljico olja.
Smo pa tudi mi jedci palačink, tako, da jih napečem naenkrat tudi do 30 palačink.

Tudi jaz ima tefalko (z nizkim robom, gladko), pa sem zadovoljna. Pred tem sem tudi imela tefalko, vendar tako z vzorčkom satovja na dnu, pa mi ni bila tako všeč, ker so se palačinke prijemale.

V maso od palačink vedno dam malo olja, na ponev pa ne. V maso obvezno dodam tik pred pečenjem radensko. Zaradi tega do palačinke bolj rahle.

Tudi pri nas doma smo imeli črno litoželezno ponev z dolgim ročem, tako težko. V njej so se res dobre palačinke spekle, pa več jih je bilo, ker so bile manjše. Ampak tudi mastne…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close