Najdi forum

Ledena kava

Lepo prosim, mi lahko kdo zaupa recept za ledeno kavo?

Obstaja že veliko pripravljenih ledenih kav v tetrapacku, vendar če želiš domačo je recept takšen:

Skuhaš navadno pravo kavo in jo ohladiš, seveda sladkaš po okusu.
Potem jo precediš, da kavna vsedlina ne moti :))
dodaš mleko, morda žličko kakava, cimeta…seveda po želji.
Naliješ v visoke kozarce, dodaš kepico sladoleda (vanili, čokolada, lešnik, skratka okuse ko se ujemajo s kavo),
Čisto na vrhu pa nabrizgaš s stepeno smetano in okrasiš z naribano čokolado, vafelčnom, čajnim piškotom…
Aja – pa na žličko z dolgim ročajem ne pozabi!

Odraslim lahko dodaš kanček ruma ali kakšnega drugega žganja, čisto malo za boljši okus, lahko jo nareiš iz Nescaffeja ali Jocobsa granulata, kolikor jo rabiš jo preliješ z malo vrele vode, da se granulat raztopi potem pa naprej iz hladno, kakšno ledeno kocko….nato pa še malce sladkorja, sladoled, na vrhu smetano, malce okrasa, slamco in žličko in kava je v nekaj minutah tu…

Jaz pa dodam za aromo Amaretto; najbolj pa mi je všeč, če povrhu po smetani polijem jajčni liker. Poleg tega, da je pregrešno dober, tudi izgleda divje – rumen na beli smetani. LP Daša

Zagreješ malo mleka, dodaš granulat Nescafe, ter zmešaš. Nato to zliješ v visok kozarec,dodaj eno kocko ledu in kepico sladoleda. Potem to preliješ s spenjenim mlekom in potrosi s kakavom.

Veliko užitkov ob pitju!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close