Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika upam da vsi pečete kruh doma

upam da vsi pečete kruh doma

danes sem šla po dolgem času v trgovino-bila v bolnici, in potem doma, tako da res od silvestra nisem bila nič. in cene kruha so ubijalske.

upam punce, tukaj gor vas imam vse za ful izobrazene, da ste si kupile tisto mašino za peko kruha za 50 evrov, ma to se povrne v 1 mesecu -sigurno.

Mi kupimo moko v Lidlu 0,70 evra, notri je ze kvas, sol, samo vržemo v strojček in čez 2 uri dobimo čudovit kruh, imajo vse sorte…

res tole je matematika….

mi smo imeli tisti aparat a peko kruha pa je bil en k….. vreden kruh. ni ga čez doma zgnetenega in pečenega. meni je vse vrste kruh v tistem aparaatu zanič.

vsak ima svoj okus.

aja pa še tole sem pozabla povedat, meni se ne zdijo samo tiste izobražene katereso si kupile mašino za kruh. kaj smo potem tiste ki vse doma spacamo od začetka do kraja ?

Sem si zadnjič kupila sirovo štručko in je bila cena 1 EUR. Me je skoraj kap.

Dvakrat višja cena!
četrtek, 10. januar 2008
Sosedov kruh Pekarne Grosuplje v spletni trgovini Mercatorja v Sloveniji dvakrat dražji kot v spletni trgovini Mercatorja na Hrvaškem.

Preprost preračun iz hrvaških kun v evre pokaže, da stane hlebec 700-gramskega sosedovega kruha Pekarne Grosuplje v Mercatorju na Hrvaškem 1,22 evra. To pomeni, da je isti hlebec v slovenskem Mercatorju, kjer ga prodajajo po ceni 2,48 evra na kos, več kot dvakrat dražji kot na Hrvaškem.

Mesim kar na roke… :)) Ma danes sem ga pa kupila… Nisem niti hotla cene pogledat… :)))

Poznam kar nekaj izobraženih in neizobraženih, ki spet mesimo na roke. Tudi zaradi draginje; sem pa jaz kruh pekla tudi prej, s dodatki pancete, ocvirkov, kisle smetane, zelišč…ma takega v trgovini ne dobiš.

Jaz kupujem zemlje v Lidlu ali Hoferju, ker pojemo zelo malo kruha. Sem pa tudi ze razmisljala o nakupu kruhomata.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Nekateri peki so itak take svinje, da so nam s podražitvijo kruha pravzaprav naredili uslugo, ker zdaj, ko bomo pekli kruh doma, bo kruh vsaj čist.

Mi pečemo doma na kruhomat.vendar samo z domačo moko iz mlina. Najljubši nam je kruh iz pirine moke s semeni. Ni ravno poceni vendar vemo, da ful zdrav.

Ali bi mi hotela napisati kako spečeš kruh. Ga nisem še nikoli, pa bi jutri poskusila. Pa še merske enote zraven, če lahko. Ti potem sporočim, če mi je uspelo.

Ja pečemo ga doma in ne v kruhomatu ampak kar v pečici.Pa še tak fajn diši cela bajta.

Ne vem no … ampak naš aparat se kar obnese. sem se norca delala iz tistih, ki niso bili sposobni doma sami spečt, zdaj pa mam take vrste mulca, da je bolje, da nimam umazanih rok, ker se vedno takrat kaj zgodi. Upam, da bomo enkrat tudi spet kaj na roke naredili, ampak zdaj je naš aparat zlata vreden. In tudi … diši po vsem stanovanju.

za assa:

jaz vedno kruh pečem po tem receptu

Assa,
moj mož ima najraje tegale:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1584
recept za testo je tudi moj osnovni recept za kruh
Sicer pa je kulinarika prava zakladnica receptov za takšen ali drugčen kruh. Eden izmed bolje obiskanih receptov so tudi čabate:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1758
ampak za te potrebuješ kar dosti časa

Evo, pa še moj recept za ocvirkov nadev – za testo iz 0,5 kg moke:
na žlici zaseke prepražim na tanke liste narezano čebulo. Ko čeubla malo uvene, dodam pribl. 100 g suhih ocvirkov brez sv. masti. Popražim, malo ohladim. Testo razvaljam kot za potico in nadev razporedim po testu.

Pa še en recept, ki je bil poleti obljavljen v prilogi Nedela in se imenuje !”domač kruh s sončničnimi semeni):
– 250 g pšenične moke iz celih zrn
– 250 g ržene moke (jaz namesto teh dveh mok vzamem kar kupljeno mešanico navadne in ržene moke)
– 300 g kisle smetane (lahko nadomestiš z mlekom ali vodo)
– 50 g masla
– 100 g sončničnih semen
– 1 vrečka suhega kvasa (20-25 g navadnega kvasa)
– 1 zravnana žlička soli
– 1 žlička mlete kumine
Pripraviš testo in pustiš 1x vzhajat. Pri 2x gnetenju dodaš 100 g sončničnih semen, ki jih lahko nadomestiš s 0 g na kockice narazane in prepražene slanine ali z na maščobi prepraženo čebulo.
Preden kruh daš v pečico, ga premažeš s soljeno vodo n potisneš za 60 min v pečico, segreto na 200 st. celzija.

Priporočam ti, da začneš peči iz navadne pšenične moke (za kruh je tip 500). KOličina vode iz recepta je lahko prevelika ali premajhna. Če ti testo pride preredko, se nič ne sekiraj, ampak ga kar vlij na pekač in bo ok. Če pa je vode premalo, pa se ti naredi ena taka trda kepa, je tudi kruh potem čisto zbit in neužiten.

Če se boš odločila kombinirati tudi druge moke, je nekako zlato pravilo (ali pač tisto, ki ga poznam jaz), da se pšenični moki doda 1/4 mase koruzne ali ajdove moke. Samo pšenična in ržena moka namreč vsebujeta neke snovi, ki povzročajo vzhajanje, druge vrste mok pa ne.

Zadnji čas je moja najljubša kombinacija moke Intesova moka za kruh, ki je pripravljena mešanica pšenične in ržene moke. Sicer gor ne piše v kakšnem razmerju, ampak mi je všeč, ker je kruh dlje časa “svež”.

http://kulinarika.net/recept.asp?ID=9450
Najboljši domači kruh, lahko si ogledate tudi video. Sama ga po tem receptu pečem že nekaj mesecev.

Haj

drage pekačice kruha prosim za recept:

želim speči kruh iz pirine polnozrnate moke brez dodatka drugih mok.

V kruhomatu.

hvala

Včeraj kupila v Lidlu moko za peko kurah v kruhomatu za nekaj čez 40 centov, se izplača, meni je zelo dobra.

LP

ste me tako premamile s tole debato, da sem šla hitro zmešat en kruhek 🙂
nekaj časa sem ga delala samo v kruhomatu, vendar v naši mašinci pride kruh preveč zbit. Nekaj časa sem ga mešala v aparatu, pekla pa v pečici, zdaj pa zmešam v mikserju in spečem v pečici.
Danes bo en del kruha polbel, v drugo polovico pa bom zamešala prepraženo slanino.. njamsi..
moko pa že dolgo kupujemo v mlinu.

Včeraj je bila v Lidlu polica, ki se ponavadi šibi od raznih mešanic za peko kruha, prazna. :)))

V Lidlu so mešanice kruha trenutno po 0,45 (sicer pa so jih podražali na 0,90). V četrtek sem jih kupila 20kg, saj trajajo do leta 2009.
Jaz kupim tisto moko rdeče barve, ki je za najbolj polnozrnat, temen kruh, potem pa mešam z belo moko in dodam še pol kocke kvasa. Tako bom imela za več časa.
Ne vem zakaj rabite kruhomat. Tudi jaz ne mesim na roke, ampak zgnetem v normalnem mikserju z gnetilnimi nastavki, vzamem ven, dam v pekač, pustim vzhajati in dam v pečico. Res ne vem zakaj bi rabila kruhomat.

Moj mož ni verjel ceni iz HR Mekatorja in je šel še sam preverjat, no, na našo žalost je res, kruh je več kot pol cenejši.

Saj je logično, a ne? Tam imajo druge dobavitelje. Samo se podražitve počasi valijo tudi na Hrvaško.

Ne pečem kruha in nimam kruhomata. Ga še vedno kupujem, res pa je, da ga ne pojemo dosti.

no tako za tolažbo: smo bili zadnjič v siersbergu, pa si je ta mala zaželela presto pri teh štantih pred Merkurjem, pa ja jo naročimo, in cena ene 1,50€, v naših pekarnah 0,40€ pa še večja je. sicre ja so nekatere stvari tam cenejše ali pa jih pri na sni za dobit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close