Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ali bi spekle biskvit iz jajc poteklih 19.12

ali bi spekle biskvit iz jajc poteklih 19.12

Sem jih odprla, ne smrdijo. Mogoče je del beljaka malo bolj skupaj, gost, ampak izgledajo čisto ok. Mislite, da če jih dam v biskvit, je lahko kaj narobe?

jaz ne bi riskirala.

_ * _ * _ * _* _* _ * Itak se vedno zgodi drugače, kot pričakujem :)

In kaj je lahko narobe?

ko boš iskusila kaj je lahko narobe boš zelo dobro vedela d ani za riskirat saploh če bodo jedli tudi otroci in starostniki.

moja tašča meni spakira 100 jajc. Jaz pečem, mesim, poham in ne gledam na koledar. Ko jih porabim šele takrat kupim nova. Nikoli nam ni bilo nič.

ja.

---------- le vent nous portera...

jaz bi jih vrgla v smeti.

Jaz bi… sigurno sem kdaj jedla še starejša jajca…. no, ne vem, kok imajo rok trajanja ta domača… :))))

Če zgledajo v redu, jih uporabim, drugače jih zavržem…

Jaz imam domača jajca in nikoli ne vem, koliko imajo rok trajanja. Si pač gor ne napišem, kdaj so bila najdena v gnezdu.
Po moje ne more biti nič narobe, če jih boš fajn prekuhala in prepekla – saj salmonela tako ali tako umre pri 60 stopinjah.

Ali pa je lahko še kaj drugega narobe?

pravijo, da če jajce tako malo potreseš in slišiš noter v jajcu, kot bi bila notri bunkica (da slišiš jajce, ki je noter) potem je baje zanič. ker ko drugače jajce malo stresešeš se nič ne sliši! js se držim tega.

emm… glede na to da vem kako zgleda zastrupitev z jajci, jst SIGURNO ne bi probala tega narest… zate pa ne vem… rajši ne

Okužba z jajci niti malo ni prijetna. Poleg tega, če dobite samo blažjo obliko vas bo napenjalo ko vrag.
Jaz tega ne prakticiram. Jajca imajo rok trajanja 1 mesec in jaz se tega držim. Po tem datumu jih vržem stran.

O kašni okužbi z jajci govorite?
Salmoneli, ali o čem drugem?

Ker kupujem jajca v trgovini, striktno upoštevam datum uporabe in vedno zavržem jajca, ki so po roku, pa magari če je to en dan

Takšna sem glede vseh živil po pretečenem roku.

In če se tri dni pred rokom usmradijo (kar se poleti prav lahko zgodi), jih vseeno poješ?

Ne, tudi ne. kajti vsako jajce itak prej sprobam (voda – plavanje), pa še poduham, ko ga razbijem v skledico

p.s.
ne vem pa, čigava pamet je odšla na dopust…

Jaz tudi ne bi. Rada jem z užitkom in če o eni hrani nisem prepričana, da je OK, potem pač užitka ni.

Mi ni vredno, raje kupin sveže in mljackam. Za prišparat kakšen euro raje kaj drugega.

Jajca so tako poceni, da ni prav noben greh, če toliko pretečena jajca vržeš proč. Se ni za hecat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close