golaž mi ne “rata”
Pa kaj delam narobe???
Golaž mi ne rata in pika, bom napisala, kako sem ga naredila.
Najprej sem podušila čebulo, veliko čebule, skoraj toliko kot mesa.
Potem sem dodala meso, dodala sol, poper, česen, mleto papriko, lorberjev list, kumino in potem sem to dušila v lastnem soku 1,5 ure. Vmes večkrat pomešala, dodala po potrebi malce vode, da se ni prijelo.
Potem sem pa dodala žlico moke, zalila z vodo in vmešala paradižnik v tubi.
Pa je golaž tak neke blede barve, pa še okus ni najboljši:(((
Kje je napaka?
Hy-vaja dela mojstra,probaj še moje zaporedje,priloge si uporabila vse.kar naj bi bilo v golažu.
Prepražim čebulo,med praženjem jo malo posolim,da se bolj in prej zmehča,ko ocenim da je dovolj popražena,dodam meso in sprva mešam da se malo popeče,nakar ga “pečem” z vseh strani,če ne izpusti lastnega soka,malo zalivam z vodo,ko zadiši po pečenju začnem dodajati začimbe:
rdečo papriko.poper.mleto kumino in mlet lovor,zalivam,da se n prime in
dodam žlico moke-Ivačičevo rahlo prežganje.previdno zalivam in mešam,ko ni
več moke da bi se prijela na lonec dodam še mezgo.Tako imam sedaj nekakšno
kašo v loncu,le to sedaj zalijem s potrebno količino vode-koliko pač je mesa,dodam par.pelate in stisnjen česen(lahko uporabiš todi mleti česen),
vso to čudo potem zmerno kuham dokler meso ni mehko.Tu je teško napisat
30,45, 60,min ker na mesu ni EMŠER,dodam pa tudi:čili,mušk.orešček,suhi
feferon,včasih tudi naribam korenček in peteršil..
dober tek OGI
Jaz ne dam kumine, dam pa paradižnik že kmalu po tem, ko se meso popraži. ČEbule tudi ja skoraj kolikor je mesa.
Niti ne dajem moke. V bistvu uporabim drugačne začimbe – dam malo rožmarina, sol, ali včasih malo bazilike…
obvezno pa proti koncu zalijem s črnim vinom.
Vse skupaj se kuha cca dobro uro. Meso narežem na manjše koščke, večinoma le govedino.
Forum je zaprt za komentiranje.