Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sladica z želatino in brez smetane

sladica z želatino in brez smetane

Pred nami je deževen vikend in odločila sem se, da jutri kaj spečem. Že dolgo se pripravljam, da bi pripravila kakšno sladico z dodatkom želatine.
Hudič pa je v tem, da imam na voljo skuto, jogurt, sadje (tudi konzerve), nimam pa sladke smetane. Malo sem brskala po kulinariki, pa nisem našla nič pametnega, vse kreme so kombinacija smetane, skute in želatine.
Ali imate kakšno idejo? Pa ne me prepričevat, da je želatina bljak, ker je delana iz živalskih sestavin. To že vem.

nam zelo dober vanilijev puding, skuhan na jabolčnem kompotu (samo pri cimetu za kompot varčuj če ga ne maraš preveč).

Iz krhkega testa speči en sam oblat, nizek ( pol cm), z malo privzdignjenim zunanjim robom. Nafilaš z jogurtom v katerem razpustiš želatino, potrosiš s sadjem. Ko se ohladi in strdi je dobra tortica. Lahka.

ma saj lahko uporabiš samo skuto ali smao jogurt brez smetane. jaz včasih naredim kremo samo s skuto in želatino. to daš na biskvit, zgoraj pa sadje (meni je najboljši ananas) daš v hladilnik in je super.

A se želatina nikomur ne gnusi ali nihče ne ve kaj je to?
Bljak!

dej ne tečnari. pa razmisli mal, kaj bi sploh še lahko jedli

saj v mojem receptu ni želatine, če si seveda prebrala. a, ja lahko pa v puding baje vmešaš margarino in dobiš kremo za rezine. to slednje sme prebrala tu na enem od forumov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close