svinjski kotleti
Dejte mi, prosim, svetovat, kako naj danes pripravim svinjske kotlete.
Ponavadi jih vedno spečem v pečici, danes bi pa mal drugač nardila, pa ne vem, kako. Zraven bi mela pa še mal korenčka in cvetače. Torej, kako bi se ve lotile tega, pa da bi bilo še mal omakce zraven?
Kaj bi pa pasalo za prilogo?
Hvala!
Namaži jih z oljem, gorčico, posipaj z celim poprom (jaz vzamem mešanico poprov) in jih nekaj časa pusti marinirati. Potem jih popeči do rjavega na obeh straneh nekaj minut, zalij z malo vina in malo vode in poduši. Na koncu dodaj smetano za kuhanje, še malo prevri ! Posipaj z svežim peteršiljem, aja posoli proti koncu. To je to!
Mogoče vam bo všeč!
Jaz kotlete vedno izkostim. Začinim jih z mešanico začimb od Kotanyja in popečem na olivnem olju na vsaki strani po par minut, tako da so lepo zlato zapečeni. Potem jih vzamem ven, dam na krožnik in pokrijem s pokrovko da ostanejo mehki. V ponev dam čebulo, jo popražim in ko je že rahlo rjavkasta jo zalijem z vodo in tenstam dokler voda ne zgine, potem pa spet zalijem z vodo im še malo tenstam. Ko je potenstana dam notri na kolutke narezan lorenček in ga tenstam skupaj s čebulo par minutk. Notri lahko daš poljubno zelenjavo. potem k vsemu temu nazaj priložim kotlete in vse skupaj tenstam kakšno urico da so lepo mehki. Vmes jih zalivam z govejo juhico, lahko tudi z navadno vodo ( samo potem moraš naredit še podmet da zgostiš ), in obvezno prilijem deci vina. Na koncu dam običajno notri še grah iz konzerve. Tega ne rabiš nič tenstat samo pogreti se mora. Če ne zaliješ z vinom lahko na koncu dodaš omaki kislo smetano, ali pa na zrezke položiš rezino sira in priliješ malo sladke smetane.
Skratka varjant kolikor hočeš. Z zelenjavo se pa lahko poljubno igraš.
Jaz jih ločim od kosti, nasolim, popram in premažem ali z majonezo ali z zeliščnim maslom in pustim cca. 2 uri.
Potem jih popečem, odlijem odvečno maščobo,na preostanku prepražim eno malo čebulo in zalijem z vodo-čisto malo. Dodam nariban korenček, sveži peteršilj, lovorjev list, strt česen, grah iz konzerve, stročji fižol, na drobno narezano svežo papriko. Tenstam in proti koncu kuhanja dosolim omakco, potresem z majaronom in vmešam malo smetane za kuhanje ali pa naredim podmet. Ponavadi pa je zaradi vseh sestavin ravno prav gosta in nič ne dodajam.
Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.