Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika V kaj zaviti štruklje za kuhanje?

V kaj zaviti štruklje za kuhanje?

Zdravo,

jutri bom kuhala štruklje (sirove in orehove). Vse jasno, ampak matra me le to, v kaj jih je najboljše zaviti, ko jih bom dala kuhat:

– v krpo (bojim se, da bi kuhani štruklji imeli okus po pralnem prašku)
– v alufolijo (le-ta pri kuhanju postane grdo črna, skrbi me, da ne bi kaj ostalo na štrukljih, pa še težko se odvije po kuhanju)
– v prozorno folijo za živila (ne vem, kako bi se obnesla v vreli vodi)
– v peki papir (papir je precej neprožen in štruklji ne bodo nič lepi na začetku in koncu, tam kjer bo papir zvezan)

Kaj priporočate?

Hvala, LP!

– v prozorno folijo za živila (ne vem, kako bi se obnesla v vreli vodi)
čiz lepo se obnese, normalno ga zavij, brez stiskanja, dvakrat ga zavi in bo v redu lp

Halo, zakaj jih pol pa sploh kuhaš?
Drugače pa :
-Krpe če ti dišijo po prašku si jih premalo sprala, potem poštimaj to
-Alu folija, potrebno je namazat s oljem ali margarino posuti s drobtinami, potem dobesedno padejo ven, črni ne bodo
-prozorna folija, je primerna za kuhanje
– peki pozabi
– kuhaj nad soparo v soparniku
– nekateri skuhajo štruklje narezane na manjše kose, potem z vodo vred zabelij

Ne vem kako ti bi potem smrdeli pa prašku? Daj jih v tanko krpo ali servieto iz blaga. Lahko pa jih narežeš na več manjših kosov in tako vsakega posamezno zaviješ. Meni se zdi tako najboljše. Potem pa jih potepeš z sladkimi drobtinami.

Najbolje, da jih kar držiš ;)) Pa ne bit huda name, ampak res ne kompliciraj. Jaz jih zavijam v gazo, ki jo po uporabi operem le z vodo. Je pa res, da se včasih hrana (npr. rezanci, tudi štruklji) lahko navzamejo volja po prašku (mehčalcu).

No, tole s prozorno folijo, je pa lepo prebrati. Tudi sama namreč v tem še nisem upala kuhati. Na servet se mi vedno primejo, pa naj še tako potresam, zato sem jih zadnje čase kuhala v alu foliji.
Torej je folija za živila preizkušena, hvala za to info.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tale vonj po prašku na kuhinjskih krpah muči tudi mene. Pri pranju nikoli ne dajem mehčalca, perem samo krpe in vedno imajo vonj po pralnem prašku.
Ima katera kakšno idejo ali ve za kakšen prašek brez vonja?

Halo…. lahko poskusiđ v “pumparce” stare mame – naravni vonj.

Vladka, svetujem ti, da platnen serviet najprej močno zmočiš, ga ožameš potem pa posuješ po njem drobtine in nanje položiš štruklje, jih zaviješ in daš kuhat. Zagotovo se ne bodo prijeli na servieto. Sicer pa je zame še najboljša alu folija.
LP

Mitka, hvala, sem tudi to že poskusila, je pa možno, da imam predrobno mlete drobtine… to je meni edino še prišlo na misel.

Lp!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Še ena možnost obstaja: lahko jih kuhaš v sopari, le dovolj velik soparnik moraš imeti, tako da se ne dotikajo. Ne razpadejo in se skuhajo zelo “mehko” – niso kot trd cmok, ampak ko jih režeš, se tresejo kot žolca.

Sama sem jih leta kuhala v bombažni krpi, zdaj jih pa na pari, ali pa jih fliknem kar direkt v vodo. Gledam, da so na koncu dobro zaprti in naredim malo krajše. Do zdaj se mi ni še noben odprl.

Moja mama je prt vedno zmočila, pa se je vseeno prijelo.
Pa je meni uspelo na naslednji način: suh prt.
Ko pa so kuhani takoj iz prta, ko so še topli in je prt moker.
Če se posuši le malo se testo prime.
LP nona Karolina

pr nas doma uporabimo papir za peko ali kuhinjski krpo

Najraje jih kuham v sopari, pa nimam kakšnega specialnega soparnika. So pa kuhanina ta način zelo okusni.Pomagam si tako, da na najširšo kozico napnem vlažno kuh. krpo, jo tesno zavežem okrog oboda, položim štruklje in čez poveznem dovolj globoko pokrovko.

Drugače pa vedno samo v ožeti krpi ( drobtine), taki že zguljeni, ki je nikoli ne perem v pralnem stroju. Po uporabi dobro operem z blago milnico ali samo v vodi, posušim in prelikam. Garantirano nobenega vonja. Pazim pa, da narahlo zavijem štruklje in rahlo prevežem, da lepo narastejo. Kakšno minutko pustim, da se ravno ne oparim in razvijem. Nič ne ostane na prtiču.

Sem pa enkrat prevezala z rdečo nitko, ker nisem imela rafije pri roki. V trenutku je bilo vse rdeče. Sem uspela dovolj hitro razviti in na srečo se štrukelj še ni obarval. To so nezgode v kuhinji.

Vladka, mogoče je pa od vlečenega testa odvisno. V testo dam vedno tudi jajček in čisto malo olja ali pa tudi nič. V moji kuharici je to priporočilo:

Za pečen zavitek je testo lahko brez jajčka, zato pa olje; za kuhane jajček in raje nič olja, ker se rado razleze pri kuhanju. Sama dam tudi malce olja.

V alufoliji ali prozorni še nisem poskusila 🙂 Bom pa enkrat.

Vladka, še vedno daleč na jugu? Mitka, lepo vaju je bilo spet srečati.

Obema in vsem ostalim S R E Č N O z lepim pozdravom Babi

O, Babi, lepo te je brati po dolgem času.
Ja, mi še vedno na jugu, a najverjetneje res zadnje leto. Dovolj je bilo tujine.
Babi tudi tebi in seveda vsem ostalim, srečno ter predvsem tudi ZDRAVO 2008!

Pozdravček!

Vladka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close