Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kroglice iz keksov

Kroglice iz keksov

Mi lahko pomagate?
Rada bi naredila piškotke- kroglice iz keksov in dodatki, npr. orehi, kokosom…, take, ki jih ni treba peči. Lani sem jih nekje na obiskih jedla. Vsak je bil v svojem papirnatem košku. Bilo je zelo dobro in zelo lepo.
Imate take recepte? Lepo prosim!

Ciao,

evo, tu je recept za fine rumove kroglice:
1/2 kg biškotov(petit beure) zmeljemo, dodamo 1 raztopljen puter, 10 dag čokolade v prahu, nekaj žlic sladkorja, vanilin sladkor, 2 jajci ter par žlic ruma. Vse skupaj zmešamo in oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki in postavimo na hladno.

Pa dober tek!

rumove kroglice
20dag albert keksov(zmletih),10dag sladkorja v prahu,10dag kokosa,10dag čokolade v prahu,25 dag margarine,4 žlice ruma
vse dobro zgneti in oblikuj v kroglice,povljaš jih lahko v kokosu,mrvicah

Kot razgrajača, jih tudi jaz delam brez jajc. Imam predsodek pred surovimi jajci in manj strah me je, da bi se kroglice pokvarile.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

niso iz keksov, so pa iz oreščkov (keksi so iz bele moke, transmaščobna margarina, sladkor, ….)

oreščke (lešnike in mandlje) (količine ne vem, jaz kar vržem noter v lonček, in kar ostane uporabim za k jogurtu pri zajtrku, ne vem ene 5 pesti) in 3 žlice rozin (namesto sladkorja) zmelji, … rabiš pa 15 zvrhanih žlic
torej

15 zvrhanih žlic zmletih oreščkov in rozin
100 g čokolade v prahu (tukaj noter je tudi veliko sladkorja)
40 g masla
2 zamaška ruma
nekaj kapljic mleka (ne vem jaz štejem do 5)
in to z žlico steptaš
in ti pride dokaj kompaktna zmes, ki jo z žlico zajemaš, v roki povaljaš in nato še na krožniku z kokosovo moko, lahko pa jo daš tudi noter v zmes, in za nekaj ur v hladilnik

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close