pizza
Eno vparašanje, večkrat sem že pekla doma pizzo, tudi po vaših receptih, pa mi nikoli všeč. Vse OK, samo testo je tako krhko, kot pri kakšnih piškotih ali recimo pri beli piti.
kako naj naredim dobro testo? Delam po vaših receptih, tako da mislim, da ni problem v sestavinah, pač pa mogoče v načinu dela?
POskusi tako,
v 1.5 dcl mlačnega mleka daj 3/4 kocke kvas /42g, žličko sladkorja, 1 žlico moke, dobro premešaj,
potem v posodo za mešanje stresi malo moke, daj za oreh margarine ali 2 žlički olja, 1 žličko soli, potem daj še toliko moke, da bo skoraj pol kilske moke, ko kvas malo vzhaja, dodaj k moki in zgneti v testo, ki ne sme biti pretrdo, če bo prepocasto, dodajaj malo po malo moke, potem pusti vzhajat, ene pol ure…….ni panike če malo več (osebno sem odšla vmes v trgovino s otroci, dobre pol ure, testo je bilo res…..super), potem pa delat pico…….pri nas je malo manj kot pol kile moke dovolj za pladen od pečice, …..
zivjo,
jst delam pa testo po telem receptu:
Jaz pa testo za pizzo naredim takole: 50 g kvasa zdrobim in dodam žličko sladkorja, mešam, da dobim tekočo (kot za palačinke) zmes, dodam žličko moke, spet mešam, dokler ni brez grudic, dodam približno 1dcl mlačne vode in postavim na toplo, da kvas naraste; v skledo presejem 300 – 400 g moke (odlično je iz polnozrnate), posolim, dodam tri žlice oljčnega olja; ko kvas naraste, dodam še kvas in po potrebi zalijem z mlačno vodo; mesim, po potrebi še posujem z moko, dokler testo ni voljno in nelepljivo; potem na toplem vzhaja (10 – 15 minut); testa za pizoo ne valjam, ga razvlečem, tako, v zraku.
mami
Pekač nima nobene zveze s tem, da je pica zažgana. Pri nas jih vedno pečemo na teh luknjanih pekačih in so super, pečem pa tako, da je temperatura na maximumu, tam okrog 250 st., bi bilo boljše, če bi bilo še več, da se hitro zapeče.
Testo naj bo čisto enostavno, s kakšno žlico olja in z vodo, ne z mlekom, ker potem je krhka.
Forum je zaprt za komentiranje.