Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Svinjska reberca- kako?

Svinjska reberca- kako?

Zanima me, kako delate svinjska reberca v pečici – začimbe, postopek, temperatura, čas…skratka vse.
Hvala in lep dan

Večer prej, nasoli, popopraj in dodaj še mleto kumino (na 1 kg, pol tamale žličke, nima okusa po kumini, naredi pa poseben okus), prelij z oljem in postavi v hladilnik, naslednji dan jo daj kar v hladno pečico na 180 C, peci nekje v principu 1 kg = 1 ura – 15 minut, ko se pečica ogreje začneš odštevat čas, …lahko jo kakšno minuto pred kosilom pečico ugasneš ……a ja enkrat vmes jo obrni, malce prelij s tekočino, če tekočina izhlapi dodaj malce vode….
V nedeljo sem naredila na tak način, sv. pečenko iz tega trebučnega dela, pojedli tik tak……

Delam enako kot kroki, s tem, da jih še nafilam s kruhovim nadevom. Njam:))

speči svoja rebra. bodo prav rako okusna. pa še nobenemu živemu bitju ne bo treba zaradi tvoje lakomnost umreti.

Rebrca začinim s pripravljeno začimbo za sv.pečenko (ne cele vrečke) , dodam še nekaj mlete kumine in malo popram, pustim cca 15 min. in nato
spečem. Ker pripravljena začimba vsebuje tudi sol zato ne dodajam soli.

Jaz sem jih vćeraj pekla….solim,popram, posujem s kumino-celo. Dodam lovorjev list, sesekljano čebulo ter sesekljan česen.Pečem cirka dve uri.
Odlično je!Vmes je treba polivati, obrniti rebra.

LP vsem

Jaz jih pa namažem s ketchapom in medom . So zelo dobrega in posebnega okusa, pa še zelo temne barve pridejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close