Katera moka za zdrave muffine?
Rada bi naredila zdrave muffine, pa ne vem, katero moko uporabiti. Slišala sem, da sojina moka ni primerna za peko, ker je pretežka in se pecivo ne vzdigne. Kaj pa ržena moka? Mi lahko katera svetuje, katero črno, polnozrnato moko naj kupim, da bom ugodila svojemu namenu?
Hvala. pa če ratajo, vas povabim. 🙂
No da vam povem (ker sem ful ponosna nase).
Kupila sem pirino moko in naredila slane muffine, ki jih bom jedla namesto kruha. Naredila pa sem jih brez maščobe (še za pekač je nisem uporabila, ker sem kupila tiste papirčke) in z enim jajcem.
Uspeli so pa ful ful dobro.
Dala sem eno kislo smetano z manj maščobe (LJ mlekarne), moko po občutku (ampak pirine se porabi veliko manj, ker se mi zdi, da bolj gosti), žličko pecilnega, pehtran, sol in čebulo v prahu.
Dober je za umret!
Ena*: Uporabila sem pa samo eno jajce, kar se mi zdi da za 6 muffinov ni preveč.
Seveda.
SLANI POLJUBNI MUFFINI
– 1 kisla smetana z manj maščobe (vzela sem raje smetano namesto jogurta, ker že tako v maso ne dam masla oz. olja)
– 1 jajce
– pirina moka (mislim, da sem jo dala 60 g, ampak čisto prepričana pa nisem, ker sem delala po občutku)
– žlička pecilnega
– sol
– pehtran
– čebula v prahu
Stepeš jajce, dodaš smetano, sol, začimbe in zmešaš. V drugi posodi pa zmešaš moko in pecilni. Nato moko s pecilnim vmešaš v “mokre” sestavine.
Masa naj bo ravno prav gosta (tako da jo z žlico nafilaš v papirčke v pekaču). Pečeš na 180 stopinjah 20-25 minut (ventilatorska pečica).
Danes bom delala pa muffine s paradižnikom in origanom. Mljask!
Forum je zaprt za komentiranje.