Najdi forum

malice

zdravo.saj veste kako se prehranjujemo najstniki…rada bi nasvete za zdrave šolske malice, ker si jih pripravljam sama in si jih nosim s seboj v šolo.
hvala že vnaprej!

jogurt, sadje, oreski, suho sadje, ce hoces sendvic, potem ga lahko s polnozrnatim kruhom, z raznimi zelenjavnimi namazi, siri in kakim paradiznikom noter,

obstaja tudi veliko polnovrednih prigrizkov kot so krekerji, enegijske kroglice, itd itd…pojdi v trgovine z zdravo prehrano, pa imas idej kolikor zelis!

srecno!

Razne solate:
– ajdova kaša z bučnim oljem in kisom ter po želji dodamo še kakšno zelenjavo: kuhan na kocke narezan korenček, koleraba, zelena in paprika, pa koruza
– kakšna stročnica v solati: leča, soja, fižol … in podobno kot zgoraj
– ali pa riž ali ješprenj v solati … sam ali z dodatki zelenjave.
V solato se lahko nareže tudi sadje: jabolka, hruške, grozdje ….
Za pestrejši okus pa zabeli z jogurtom, majonezo ali gorčico in raznimi začimbami: drobnjak, koper, majaron, rožmarin ….

Ali bodo kaj pomagale naštete ideje?

Ljubljančanka,z idejami si pomagala meni ;))
Ampak jaz sem odrasla ženka, ne vem pa kako bi tele malice spravila v promet med otroci & najstniki 🙁 Tudi Jamie Oliver se je (se še?) trudil z uvajanjem zdravih obrokov v šolah, pa so “porabniki” raje izbrali pomfrit. Mislim, da je sendvišč še vedno zelo pripočen, lahko pa s pravimi sestavinami naredimo tudi Sendvič. Pa košček sadja,…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close