Najdi forum

kalamari

Kako naj ocvrem lignje? Panirane lignje sem cvrl 5 minut, da so bili že rjavo-rumeni. Ko sem jih postregel, pa so bili zelo trdi.

Nekaj nasvetov: povaljaj jih v koruzni moki, bodo zlato-rumeni. Ne dat prevelike količine v vroče olje, bog ne daj, da jih soliš pred peko – šele na krožniku. Serviraj jih na toplem, oz. pogretem krožniku.

Po teh nasvetih bi morali ratat!

Srečno!

Mogoče temperatura olja ni bila prava. Na kako vročem olju jih je treba cvreti?

Temperatura olja mora biti bolj vroča kot ne. Pa ne prevelike količine kalamar notr dat, ker se po tem olje preveč ohladi, le-ti samo zakrknejo, se napijejo maščobe in so – trdi.

Sicer pa: ne misli, da so meni uspeli u prvo, malo morgen. Tam 3., 4. pa že:-))

Namoči jih v mleko za kake 15 min.

Nobena stvar vam ne pomaga da bodo lignji postali bolj mehki. Treba je dobit I klaso lignjev(argentinski), ki pa jih v trgovinah nimajo. Tako klaso pri grosistih jemljejo vsi gostinci.

Zakaj? V čem je point?

Kalamarov se nikoli ne sme panirati, vedno samo v moko, najbolje koruzno, kot so ti že zgoraj napisali.

“Lignji otrdijo,ker se predolgo pečejo. Vložiti jih morate v olje, ki ima 200 stopinj, nato pa temperaturo zmanjšati in zelo hitro pobrati ven na papirnat prtič. Šele nato jih posolite.”

Zadnji odstavek je kopiran s kulinarika.net

NI RES!!! Peka nima nobene veze z trdoto!

sem napisala zraven, da kopiram in da to ni moja domislica. Se ni treba usajat brez potrebe! je pa zanimiva misel, da jemljejo gostinci lignje prve klase, zakaj jih pa potem namakajo v jajca in drobtine in tako zmanjšujejo količino lignjev? A je to šparanje ali kaj? Tako je meni razložil en zelo poznan gostinec. Upam, da je samo v menzah tako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close