Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sirup proti kašlju

sirup proti kašlju

Evo, ker sem prijazen deklič, z vami delim en recept za sirup, domače izdelave, ki naj bi premagal kašelj. Upam da res, jaz ga trenutno kuham. recept pa prihaja iz daljne Brazilije, mi ga je posredovala ena, ki sva bili skupaj v sobi v Ljubljanski porodnišnici. Dekleta in mame, veselo na delo, vsekakor pa previdno z medom predvsem tiste, ki imate še majhne otročke

Potrebujemo
2 limeti
4 žlice sladkorja
4 žlice meda
en strok česna ( en kolobarček, da ne bo kera kar celega olupila)
malo cimeta
vodo

V posodico damo sladkor in cimet, da se kristalizira. potem dodamo česen, katerega smo olupili in ga nekajkrat prebodili z vilicami, da nastanejo pikice, sok in meso 1 in pol limete, drugo polovico limete pa narežemo na kolobarje in pravtako dodamo k sladkorju, zalijo s pol kozarčka vode in kuhamo približno 20 min. Zadevo kuhljamo na majhnem ognju in vmes večkrat premešamo s kuhalnico.
Po 20 minutah iz tekočine vzamemo koščke limete in česen, ter le to nalijemo v zelo čist kozarček. Počakamo, da se malo ohladi in nato dodamo 4 žlice medu. Zadevo zmešamo in je pripravljena!!!!

Pa upam, da pomaga premagati tale kašelj

lp
mi3

p.s.
Če kdo postopka ne razume, ga lahko posredujem tudi v sliki ;-))))

jAZ ZA KAŠELJ UPORABLJAM NEKAJ PODOBNEGA. iN SICER GRE TAKOLE:

VZAMEM 2 ĆLICI MEDA IN GA SEGREJEM TOLIKO,,DA JE BOLJ TEKOČI. sTISNEM VANJO VELIK STROK ČESNA IN TO PREMEŠAM. JEMLJEMO JO 3 KRAT NA DAN, NAJBOLJE PO ZAUŽITEM OBROKU. vEM, DA SE VAM ZDI, DA JE NEGRAVŽNO VENDAR UČINKUJE ZELO HITRO, SAJ ČESEN RAZKUŽI DIHALNE POTI. oJOJ DOBRA ZDRAVILA NAŠIH BABIC.

se opravičujem nisem opazila, da imam vklopljen Cap lock. ni bilo namerno

Mi3-edino za cimet in vodo bi me zanimalo bolj podrobna količina (žlička cimeta, 2 dl vode- bo dovolj?)
Slike bi bile v veliko pomoč!

Tudi jaz imam en recept (ni preizkušen):
1 veliko glavico čebule na drobno nareži, dodaj 3 žlice sladkorja, 1 kozarec vode (2 – 2,5 dcl) in 1 jabolko – drobno naribano. To vse kuhaj 5-10 minut.
Pusti da stoji čez noč, nato precedi in pij 3x na dan (lahko po žličkah).

LP

NASVET S ČEBULO
500 gramov dobro zrezane čebule skuhamo v vodi, ki smo ji dodali 200 gramov sladkorja. Ko je masa skuhana, jo nekaj časa pustimo stati in ji nato dodamo 150 gramov medu ter premešamo. Pri močnem kašlju jo jemo vsake pol ure po eno žličko.
lep pozdrav
Čebelarstvo MA-JA

Mi3 – kako pa se ta masa potem uporabi – po žlicah?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close