Kje kupujete hrano?
Jaz največ kupim v Šparu, ker ga imam najbližje. Najraje imam Leclerc, ampak ga imam žal precej daleč. Zadnje čase kar precej stvari kupujem v Hoferju in ko ga bodo končno odprli blizu mene, bom večino nakupov iz Špara opravila kar v Hoferju (jogurti, mleko, pijače, kruh, peciva itd.) So pa določene stvari, po katere bom še vedno hodila v Špar ali Leclerc (kokakola, šveps, kapučino, testenine itd.). V Merkator, če se le da, ne grem. Čeprav živim zelo blizu največjega Merkatorja. Predrago in pika. Lidla pa ne maram. Če se še tako trudim, tam ne najdem stvari, ki so mi všeč.
Vi?
Interspar-večji nakupi, 1× na teden,ker je precej oddaljen.
Tuš, najnujnejše, dnevno, ker je v neposredni bližini.
Hofer-zelo malo-sladkarije, jogurt in če še kaj slučajno pametnega vidim.
Lidl-isto kot Hofer.
Eurospin-bila do sedaj 1× in bom še šla, fascinantno-dobila sem kar nekaj super stvari.
Merkator-ne hvala.
lp
Pike, smrekice in vse druge stvari so nategi. Kljub pikam so tiste brisače, kopalni plašči in ne vem kaj še dragi. Kolikokrat vidim folk pred sabo, ki vzame še par čigumijev ali čokoladic, ker trgovka obvjavi, da dva evra manjkata do pike. Tukaj zaslužijo, ker zapraviš več kot si mislil. Potem pri brisačah, ki jih kupijo veliko ceneje kot jih prodajo. In še k drugemu ne greš zaradi pik. Enako velja za Špar. Čeprav v Šparu kupujem, ker je ceneje. Ne zbiram pa smrekic. Nič ne zbiram.
Sem bila pristasica Spara, mi je nekako fajn, ker v Citiju imam res vse pri roki, od oblacil, cevljev, zadrg …
Pa sem si rekla, da bi bilo fajn probat se kaj drugega razen Spara in Mercatorja (za tega sem ze zdavnaj ugotovila, da je predrag).
V Tusu sem za priblizno enak tedenski nakup, ki ga opravim v Sparu, porabila cca 20% vec kot bi v Sparu.
V Hofferju sem porabila cca 10% manj kot v Sparu (sem pa kupila kar nekaj stvari, ki jih obicajno ne kupujem), v Lidlu ravno tako.
Po tanovem (ta poskus je bil izveden ta mesec) bom hodila nakupovat enkrat v Hofferja, drugic v Lidla, pa malo v Eurospin (tam se nisem bila), ko bom sla pa v Citija, bom spotoma se v Sparu kupila tisto, kar v diskontih ne dobim.
V tušu se ustavljam po potrebi, ker mi je na poti v službo – odvisno kaj imajo v akciji.
Drugače pa po novem večje nakupe delava v Lidlu, kjer sva z vsemi stvarmi zelo zadovoljna, sploh zelenjava me je fascinirala.
Hofer redko, mojega pošljem samo po kako “ustvarjalno” akcijo, po novem tudi po sladoled. Mmmmm 🙂
Špar imava zraven in tudi večinoma akcije kupujeva, včasih pa tudi še kaj zraven.
Mercatorja se pa namenoma izogibava, razen če bi imeli res kako zanimivo akcijo.
Aja, pa Muller za Milko. 🙂
Samo zadnje čase sva na žalost zelo poredko v trgovini, pa še tisto samo najnujnejše. Upamo in čakamo na boljše čase. 🙂 Baje po novem letu.
Lp, Petra
Sem doma s kmetov, tako da nikoli ne kupujem mesa, jajc, krompirja, sezonske zelenjave in sadja. Jogurt delam doma sama, sir imamo na voljo kozji, kravjega kupujem od prijateljice, ki ima eko kmetijo, tam dobim tudi moko. Mleko pa kupim v trgovini, največkrat v Lidlu. V Mercatorju kupujem izdelke iz serije Zdravo življenje, čistila v Sparu, kozmetiko v Muellerju in DM. Pa tudi v Tuš zavijem od časa do časa. Eksotično sadje v Lidlu, oreščke v Tušu… Se pravi, povsod po malem, aja, pa na tržnico sem pozabila, ta je mojid enarnici zelo nevarna.
Hura ne poznam, nakupujem večinoma v sparu, manjše nakupe v merc. ker je pač blizu, zadnji večji nakup pa je bil v lidlu, prej sem tam kupovala praške za pralni in pom, stroj( zelo v redu) zadnjič pa sem preizkusila še druga čistila, testenine, ribe v konz. nekatere vložene stvari, sire, zaenkrat smo zadovoljni, cene so zagotovo ugodnejše kot v sparu nimajo pa vsega kar smo navajeni, lp
Jaz veliko kupujem v Eurospinu, praktično skoraj vso hrano. Res pa je, da vedno izdelke, ki jih že poznam, ker vsi pa tudi niso dobri. V Mercatorju samo kaj za sproti, ker mi je Eurospin predaleč za vsakdanje nakupe. V Tušu občasno kakšno zadevo. To je to.
Forum je zaprt za komentiranje.