Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika peka kruha-katera vrsta moke

peka kruha-katera vrsta moke

Lep pozdrav vsem na tem forumu,

včeraj sem postala ponosna lastnica novega aparata za peko kruha. V teh dneg bi ga rada preizkusila in zato sprašujem, vse, ki ste mojstrice peke in veliko veste, katero moko (mešanico) mi priporočate. So v tej moki že dodana tudi semena?

Hvaležna vam bom za vse vaše nasvete.

Lep dan še naprej.

Seveda odvisno od tega, kakšno vrsto kruha imate najraje. Za belega lahko preprosto uporabiš pol gladke in pol ostre. V trgovinah pa so tudi na voljo razne mešanice moke, ki so kar dobre. Pazi, da nikoli ne daš preveč ržene ali koruzne ali morda ajdove moke. Te so vedno le dodatek k pšenični. Sicer pa se najprej drži receptov, pozneje pa boš se že opogumila in eksperimentirala.
Semena pa se dodaja posebej. Se tudi dodajo majčkeno kasneje kot ostale sestavine za kruh. Moj aparat takrat zapiska.

delaj kot ti je napisala zgoraj, v tistih mokah ki jih prodajajo v hofferju za kruh pa je že vse noter razen vode. drži se navodil na vrečki z to moko, sicer pa ja vse po receptih iz navodil.
a, ja nam ta iz hoferja ni preveč všeč, zato se držim bolj receptov.

Odkrila sparovo mešanico za kruh, ki imaže vse setavine noter. Bel kruh je odličen, rženega bom sprobala danes. Cena za 1 kg moke ( cca 1,5 kg kruha ) = 0,85 €

Jaz tudi mešam sama, pri nas največ pečemo iz polbele moke 850, ki ji dodajam polnozrnato, rženo,koruzno, občasno tudi semena.
Primeri 40 dag moke 850, 10 dag koruzne, 2,5 dl vode, 1,5 dl jogurta
30 dag 850, 20 dag ržene, 4 dl vode
35 dag 850, 15 dag polnozrnate, 2 dl vode, 2 dl mleka
Semen ne dodajam pogosto, ker pravijo da s pečenjem izgubijo precej dobrih snovi.
seveda povsod tudi sol in malo sladkorja ter kvas,

ker pa so aparati različni je mogoče res bolje da se najprej držiš priloženih receptov, kot so ti že svetovale.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close