triletnik še vedno noče v vrtec
Eno lepo jutro vsem…
moje danes spet ni bilo lepo. Triletnik je letos prvič začel z vrtcem. Prve 4 dni vse OK, 5. dan in še cel naslednji teden se je vsak dan jokal kot zmešan. Vnedar se po besedah vzgojiteljice po cca. 10-15 minutah pomiri. Včeraj in predvčerajšnjim je bilo pa vse brez problema. BIla sem tako vesela, da se je moj sonček vklopil… Danes pa (po besedah moža, ki ga je peljal) totalen odklop. Mož ga je pustil tam jokajočega, ker nobeno prigovarjanje ne pomaga. Ampak prav nobeden v njegovi skupini ne joče več. Vsi se začnejo igrati, ko pridejo tja, se zamotijo na tak ali drugačen način, naš pa NIČ. Samo jok.
Kakšne so vaše izkušnje?
Naj vam povem še, da ko ga popoldne vprašam, kako je v vrtcu, reče, da je lepo, pa mi pove kaj vse delajo… Tudi zjutraj, ko gremo od doma je vse brez problema. Začne se takrat, ko jaz ali mož rečeva, da greva v službo…
To ni nič posebnega. Normalen potek uvajanja. Otrok bi pač zjutraj rad z jokom izsilil, da ne bi ostal v vrtcu. Ko pa starši odidejo, se hitro pomiri in se zaigra.
Drugi otroci v vrtcu pa verjetno ne jočejo več, ker so verjetno (razen kakih izjem) že vsaj kako leto v vrtcu. V naši skupini 3-letnikov sta letost samo 2 otroka čisto prvič prišla v vrtec. Tudi pri njiju je še vedno nekaj uvajalnih težav. A to je normalno in bo minilo, če boste starši vztrajni, dosledni in pozitivno naravnani. Pa čimkrajši sloves bi tudi pomagal. Pa pa, lupčka in čao.
tudi mi imamo isti problem,le da je nasa prve 2 dni sla b.p.,potem pa konec..Ze zjutraj tuljenje,da ne gre,skratka boj zivcev..sem ze razmisljala,da jo izpisem,pa bomo se malo vztrajali..morda nam rata,mislim,da se splaca..Ampak je pa hudo..sploh zjutraj,ko dobi zivcni zlom in se dere,da ne gre…Tako da niste osamljen primer,mislim,da nas je kar nekaj takih,ki bijemo boj..Srecno
naš je star tolio kot vaš, že drugo “sezono” hodi v vrtec, pa se še zdaj ne veseli, ko sliši, da gre v vrtec. Iti tja, muka … biti tam … mislim da uživa, ima vrstnike, igrače, vzgojiteljice se letos bolj trudijo z raznovrstnimi dejavnostmi … z vrca gre zadovoljen, utrujen … nato se pogovarjamo o vrtcu, iščem pluse in jih poudarjam … a naslednje jutro, ni več joka, odlaša pa, dela ovinke …
tak je pri našem.
Lahko pa da pri tvojem mine vsa zadeva takoj, ko bo v vrtcu našel kaj kar ga zanima (prijatelja, ali kakšno igračo).
Sicer pa … mamica … poglej na koledar, še ni minilo 30 dni vrtca! Potrpežljivo, počasi in z ljubeznijo. Pa pogovrajajte s z malim!
Upam, da sem te vsaj malo pomirila.
Čisto normalno … Seveda bi bila raje z vami, kot pa v vrtecu … ampak ko mu ne preostane drugega, seveda uživa tudi tam (kar je jasno po tem, kako ti pohvali vrtec popoldan). Naš je sedaj že 3. leto v vrtecu, pa smo imeli drugi teden vrteca iste probleme (čez poletje je bil doma). Sicer do vrteca b.p. … ampak ko sem rekla (ali mož) da gremo je bil jok in stok in “mama bodi z mano, ne it v službo”. Pa sem ga samo oddala vzgojiteljicam in sem šla … brez slabe vesti … saj sem vedela, da ne bo 5 minut, ko se bo zaigral in pozabil name in ko sem ga prišla iskat popoldan mi je ves srečen razlagal kaj so počeli v vrtecu.
Nič se ne sekiraj zaradi teh parih solzic. :)))))) Hudo bi bilo če bi dejansko zavračal vrtec in hodil z odporom. Tvoj pa očitno v vrtecu uživa!
Tudi moj tri letni sin je letos začel hoditi v vrtec. Do zdaj še ni bilo dne brez joka zjutraj. Tudi v času ko je v vrtcu se vmes malo pojoka, ko se spomni na dom, pa se kmalu umiri in nadaljuje kot da ni bilo nič. Ko ga sprašujem kako je bilo v vrtcu, pa je odgovor da fino, pove kaj so vse počeli in da jutri ko bo šel spet v vrtec ne bo nič jokal. No, to se še ni zgodilo, a vem da pride tudi ta dan.
V glavnem jaz se s tem ne obremenjujem, vem da rabi nekaj časa da se navadi, in da se ima v vrtcu čisto fajn. Poleg tega pa je minilo šele 14 dni.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.