Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krompirjev golaž—–z mletim mesom?

Krompirjev golaž—–z mletim mesom?

Ker nimam nič kaj bolj “pametnega” mesa, razen mletega; bi naredila krompirjev golaž z njim. Je že katera to kuhala? Upam, da bo ok. :))

To pa res še nisem kuhala.Pa naredi dolenjske kepe iz mletega mesa so boooooooožanske!Mmmm kako bi jih pojedla zdele.

Čao!
ja st sm že kuhala krompirjev golaž z mletim mesom in je zelo dober!

??? kaj pa so to dolenjske kepe?

Si najprej prepražila meso na čebuli in potem dodala krompir?

Dolenjske kepe?
Tako se to nardi:
mleto meso,čebulo narezano na kockice nepopraženo,sol,peteršilj,jajce in malo poprčka,zmešeš in spaniraš.Meni je božansko z veliko čebule.

njami!………to pa mora res biti okusno! Hvala za recept!

Jst pa prepražim mleto emso na čebuli, dodam mu samo malo vegete, čsna, soli,malo zalijem,vmes pa skuham krompir cel, ga nato olupim in na koncu zmučkam v to mleto meso.zraven pa skleda zelene solate

ooo, tudi super!

Zame pa krompirjev golaž pomeni točno to, kar pravi že ime: krompirjev. In meso ne sodi vanj. Ne dvomim, da je golaž s krompirjem in mletim (ali kakršnim koli že) mesom super dober in okusen, vendar to NI krompirjev golaž.

Hja……….saj imaš v bistvu prav. Večkrat naredim brez mesa, toda včasih imam pa rada še meso not v tem golažu.

Nam je okusen tudi brez mesa, to je prav zanimivo. Vedno, ko sem se ga lotila delat, sem mislila, da se bodo otroci zmrdovali, pa so vedno polizali krožnike:)

Je pa to ena poceni varianta za se najest.

no, a ni pol to navadna krompirjeva juha?
golaž namreč v osnovi pomeni mesno jed, ker pomeni gulyas pastirja ali ovčarja

Jaz dam pa v kuhan kromp.golaž kar narezane hrenovke na cca. 1cm in samo še pokuham. Meni je na takšen način še najboljši.

Ma zakaj pa ne narediš paštin golaž? Ali rižev golaš?

zato ker ne. :))
Ti to naredi pa pridem na kosilo.

…. in pol boš gledala, kje so kalamari…. :)))

hahahaha

hehe, jaz sem pa malo brala, kako delajo golaž američani…

s hamburgerji, da je prej skuhano

ni joke, tako piše na wikipedii

Se strinjam s “sumljivo”. Krompirjev golaž je naj boljši brez mesa – zato pa je krompirjev,a ne! Jaz ga pripravim tako, da najprej na olju prepražim čebulo, na to dam na kocke narezan surov krompir, malo popražim in dodam zažimbe kot za golaž (paprika, sol, lovorjev list… lahko kupljena začimba za golaž), zalijem in kuham dokler ni krompir skuhan.Najboljši je če vre po malem, se okusi bolj prepojijo in krombir se malce razpisti.Mora biti precej gostljato, kot mesni golaž. Na koncu dodam malce smetane, je še boljši okus.Pri nas je to super sprejeto! Zraven gre lahko hrenovka, kdor ne more brez mesa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close