Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika A je preveč če 4x na teden jem ribe?

A je preveč če 4x na teden jem ribe?

In sicer jem ribo pango…popečem jo na olju. Predvidevam da škodovat ne more,ampak raje vprašam:)

Vsaka stvar če pretiravamo škoduje. ribe ponavadi kopičijo v svojem telesu težke kovine. Ribem ki imajo krajši življenski cikel in so na dnu prehranjevalne lestvice manj ( sardele, oslič… ) večje in tiste, ki so višje na prehranjevalni lestvici več ( tuna, morski pes…. ).

Pange ne poznam.

Lp,

Marjana

Nimam odgovora, me pa zanima, kakšna ribe je panga? Prvič namreč slišim zanjo.

morski list

Če je to res morski list ne vem. Ne vem tudi kaj te skrbi.

Če nekateri jedo plastično zeleno solato vsak dan, leto za letom pa še vedno dihajo se nimaš česa bat. Edino ti lahko povzroči kako škodo v možganih v smislu – riba je zdrava ali solata je zdrava.

Čisto osebno pa mislim, da mora naš jedilnik bit malo raznolik in ne samo podrejen določeni hrani, ki naj bi bila zdrava.

Saj ni čudno, da te uslužbenka na ……………grdo gleda, če pa 4xna teden je za kosilo ribo ali pa vsaki dan samo solato. Jaz bi tudi – grdo gledala.

malo več svinca si boš nabrala, to je pa tud vse

hm, mislim da to ni morski list…Saj tudi jaz ne vem kaj preveč o tej ribi:) Kupim jo v Leclercu,je file, brez kosti. Saj jem raznoliko hrano, samo tako sem vprašala, ker me kak teden prime da bi ribo kar jedla jedla in jedla…Hm, kdo da me grdo gleda? Si ribo pripravljam doma,tako da edino moja želva lahko grdo gleda:)))

O pangi je bilo enkrat govora na prehrani:

ni, panga nikakor ni morski list.
Panga ali pangasius je sladkovodna riba iz družine somov.
Izhaja iz Azije. Na naš trg in v EU, pa prihajajo skoraj izključno zamrznjena.
Največje ribogojnice so v Vietnamu, v delti Mekona. Ribe hranijo pretežno z riževo moko in bananami.
Ker so praktično brez koščic, po okusu spominjajo na morskega lista, imajo čvrsto meso, kar omogoča raznolike načine priprav, je vedno bolj priljubljena.

jana11 hvala za tole, nisem imela pojma ne od kje je ne kako jo gojijo. Meso pange je res okusno,pa vse paše zraven (solate,riž,itd). Res je samo zamrznjena ja, kar je čist ok, meso je namreč tko nežno in krhko da če bi kupila svežo,bi do doma že razpadla;)

no, meni je pa tip v ribarnici razložil, da je to vrsta morskega lista. a zdej še “strokovnjakom” ni več za verjet al kaj???? kr neki, no

Definitvno ni morski list, lahko pa je njegova sorodnica. ;))

http://en.wikipedia.org/wiki/Panga

LpS

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

Ma ti jo kar jej. Sej čez čas ti ne bo več pasala pa boš jedla kaj drugega. Mislim da ti več škode naredi olje v katerem pečeš ribo, če pa jo paniraš pa tudi ni ok. Raje jo naredi tako na žaru. Pa jaz bi malo menjala ribe, pač enkrat eno drugič drugo.

Saj meso tudi ljudje jejo vsak dan, pa se noben ne sprašuje kolk mu škod.

V kakšnih količinah nameravaš jesti pango 4x na teden?
Če je to glavni obrok, potem je to enolično prehranjevanje.

Je pa panga zame edina vrsta ribe, ki ne smrdi v kuhinji pri pripravi.
Pri nas jo pojemo kar precej. LP Vera

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close