kdaj kuhate?
Brez zamere, ampak res me zanima, kdaj kuhate med tednom? Sem gledala link, kaj bo danes za kosilo in so ful dobre ideje, ampak res ne vem, kdaj bi skuhala med tednom?? Končam o 16h, grem po otroka v vrtec, doma sva 16:50 v najboljšem primeru. In če potem kuham do 18h, pa preden pospravim itd., ja saj ne bi nikamor šli. A ste navajeni biti bolj doma popoldne? Ker midva z malim (sva sama) stalno bezljava, na igrišče, na obiske, v trgovino itd. Zelo bom vesela, če mi poveste, kako je to pri vas, ker očitno nekaj delam narobe 🙂
Nič ne delaš narobe. Tisti predlogi, ki jih prebiraš, moraš pa vzeti za rezervo oz. dni, ko boš cel dan doma. Kdaj pa kdaj pride kakšen predlog prav, a večina ne.
Časi tako pestrih jedilnikov, ko so jih kuhale stare mame, so že zdavnaj minili, žal!
Pri nas gledamo, da smo dnevno vsaj ob enem obroku skupaj, pa četudi le ob krožniku zelenjavne čorbe.
lp
Večina pripravim vnaprej, recimo bučke v omaki s pire krompirjem pač ko pridem domov ( pač podobne reči)..Torej: zrezke, golaže, ješprenj, kisle juhe, buranjo..itd…dan prej..Imam pa srečo, da sem doma že najkasneje ob treh..( blagor meni, res pa je, da vstajam ob pol petih in začnem s službo zgodaj)…
PS: ne kuham pa tistega vsega, kar piše na tem linku. Res so ideje krasne, kosila popolna, toda manjka čas….Si pa kaj takega privoščimo ob sobotah in nedeljah
Nekaj časa me je pošteno morilo, da ne moremo kositi popoldne, kot sem bilanavajena v otroštvu. Zdaj sem ugotovila, da pač ne gre drugače in velikokrat za v službo vzameva s sabo malico, kuham pa zvečer, tako da je kočerja takoj po sinovi risanko malo pred sedmo. Vsi smo se že navadili, seveda ne kuham nič veličastnega: testenine, riž, zelenjava, juhice, kruh in solata, polenta itn. Nič kompliciranega in dolgotrajnega. Skoraj brez izjeme je na mizi tudi skleda solate. Pri pripravi pomagata tudi oba preostala člana družine. Nekje sem brala, da pravzaprav ni pomembno kdaj jemo, ampak bolj kako jemo. Sem si nekako oddahnila. Skrbelo me je, da se bomo ob topli kočerji začeli rediti. Čez dan pač jemo več obrokov po malo, zvečer pa malo več. Zaenkrat kilaža stoji.
Pozdrave, Neja
Res je pomembno,da je 5 obrokov, ampak pri tem tempu včasih res teško vse uskladimo. Pri nas se kuha bolj zgodnja večerja. Kosilo jemo zunaj. Ko so bili otroci še majhni,je bilo malo težje.Treba je bilo skuhati pravo večerjo.Sedaj pa največkrat naredimo kar malo na približno. Meni se zdi zelo pomembno,da zadnji obrok ni po 7 uri. Nuša
Forum je zaprt za komentiranje.