Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recepti za hitro pripravljene in zdrave obroke – na morju

Recepti za hitro pripravljene in zdrave obroke – na morju

Prosim za preproste recepte. ki jih bomo lahko uporabili za kuho v kempu kamor gremo za dlje časa. Hrana mora biti zdrava, ker imamo majhnega otroka, zato ne moremo jesti le iz konzerv:):) (hec!).
Poleg kakšnih testenin in rižot, ter jedi na žaru, bi prosila še za kakšen predlog!
Hvala!

Mi imamo električno ponev s steklenim pokrovom in je zelo prima zadeva. Notri naložiš narezano meso (piščanec, govedina… ) na trakove ali manjše koščke, nanj naložiš plast narezanega krompirja in čebule, plast narezanih bučk, plast paprike in paradižnika, po želji še kaj.. in kuhaš 1 uro. Še prej seveda začiniš po okusu in ponev malo naoljiš. Hitro, brez veliko mešanja in stanja zraven, se kuha samo.

Repki rakcev so tudi hitro pripravljeni, jaz jih malo pokuham, nato odcedim in stresem na prepraženo čebulo, mešam dokler voda ne izpari, dodam paradižnik, česen, peteršilj, solim, popram in malo zagostim. Je fina polivka za po testeninah ali pireju. Samo da otroci niso alergični na škampe!!

Mi imamo tudi Picopeka. Tudi jaz na olju popečem meso, lahko je svinina ali pa piščanec, pa tudi jagenjček, dodam narezano svežo papriko, paradižnik, bučke, posolim, popram in pustim da se nekaj časa kuha. Potem pa, če nas je več, odvzamem meso ven in dam zraven še krompir. Do mehkega skuham in vložim meso nazaj. Je super ker je v omaki.
Potem pripravim še testenine z bučkami in tuno. Na olju opečem na kockice narezane bučke, dodam tuno iz konzerve (pri nas samo rio mare), malo pomokam (lahko pa tudi brez), zalijem z paradižnikovo omako, posolim, dodam origano in še malo pokuham. Tole je odlična polivka za špagete. Pa zelo hitro je kuhano.

Toliko od mene

Ravno zadnjič sem govorila s kolegicami in menda je zdaj v kampih ta “pizza-pan” kot obvezna oprema. Menda se da v njem skuhati vse.

Oj,

in kje lahko kupis ta cudezni pizza-pan + kako izgleda?
tnx

Pica pan ali pico pek kupiš v Merkurju, v Mercatorju,… Izgleda kot velika ponev na elektriko in ima steklen pokrov. Imaš pa več različnih premerov.

takole izgleda.
http://www.aperio.si/article.aspx?articleid=160290
http://www.nakupovanje.net/matrix-xde-2628-elektricna-ponev-pr-1110733

Ne rabim pica pan-a za zdravo kuhinjo. Imam plinski žar, na katerem si pečemo ribe, jemo pa tudi riž,testenine in pire z različnimi omakami. Nekaj zelenjave popečeš ali skuhaš in je kosilo pripravljeno. Seveda ne manjka vsak dan solata.

Manj kot kompliciraš, boljše je.

Kaj doma ne kuhaš hitrih zdravih obrokov?

V čem je problem? Torej tudi na dopustu skuhaj hitre zdrave obroke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close