Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika recepti z bučkami

recepti z bučkami

Imam ogromno bučk – letos mi kar dobro delajo. Doma mi že grozijo, da pečenih in pohanih bučk ne bodo več jedli. Naredila sem jih tudi že kot bučkin golaž, v juhi itd. Aja, vse brezmesno, ker glavnina ne je mesa. Še kakšna ideja, recept bi mi prišla prav. Če ima kdo slasten recept za npr. nadevane bučke, polpete iz bučk itd. Recept naj bi bil brezmesen, jajca in mleko so sprejemljivi.
Hvala!

Na svetu si, da gledaš sonce, na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da si sam sonce in da s sveta odganjaš-sence. (T. Pavček)

Pred dnevi sem prvič naredila bučne polpete približno po receptu s Kulinarike.

2 bučki sem olupila, naribala, posolila, počakala 10 minut in jih ožela.
Nato sem dodala 2 stepeni jajci, 2 narezana česna, nekaj naribanega sira, še malo posolila, malo provansalskih zelišč. Ker je bilo preveč tekoče (morda bi 1 jajce zadoščalo…), sem dodala še malo moke (lahko bi uporabila tudi zdrob ali drobtine).

Ker se mi ni dalo ogrevati pečice, sem zmes polagala kar z žlico na vroče olje. Speklo se je lepo in bilo je okusno. Nastalo pa je toliko polpetk, da je bila 28 cm ponev čisto polna… Tudi hladne so bile dobre.

Včeraj sem v Oni videla en recept za vložene bučke, tudi zanimiv, samo ga ne znam ponoviti.

Natassa

Poglej si recepte iz bučk še tule: http://www.mojirecepti.com/zelenjava/plod/bucke.html

Jih imajo kar veliko, pa še dobri so 🙂

lp,
Pikica

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close