Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika omaka-kaj pa naj zdaj?

omaka-kaj pa naj zdaj?

stvar je sledeča.Včeraj sem kupila že narejeno bolonjsko omako(da bomo še mi enkrat fini in nebo treba kuhat)Ampak ta omaka je tako zanič da je nemoremo jest.Makarone imam kuhane,kaj naj pa zdaj zraven naredim?Imajo pa otroci radi kake omake zraven zato prosim z nasveti in idejami na dan.

Karbonara je zelo dobra, če imaš sladko smetano priporočam.

Ko se meni res mudi in nimam omake pri roki oz. časa za njo, na skuhane makarone dam kar kislo smetano, tuno, česen, origano in baziliko, po želji kaj od zelenjave (paprika, bučke, rukola, ipd. kar se je presno), vse skupaj zmešam in voila.

Lahko pa tudi prepražiš čebulo, smetano mal razredčiš z vodo, da se razpusti, zelenjava, tuna, po želji. Lahko tud svež paradižnik, ki ga s paličnim zmiksaš dodaš.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Jaz bi vmes zmešala tuno, koruzo in nariban sir in dala mal v pečico. Lahko pa na čebuli prepražiš papriko, paradajz in bučke, meni je super.

Pa naredi sirovo omako. Navadna paradižnikova omaka, v katero na koncu dodaš na kocke narezan sir, na vročem ognju hitro mešaš, dokler se sir ne stopi in takoj postrežeš, ker se sir hitro začne trditi. Dodaj samo origano od začimb.

Pri nas “palijo” testenine z jajcem!

Med kuhane testenine (seveda odcejene) vmešaš jajce ali dva. Na ognju mešaš samo toliko časa, da jajce zakrkne.

+ zelena solata s paradižnikom pa je kosilo!

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

Jaz kupljeno omako izboljsam oz prilagodim svojemu okusu z dodatkom zacimb in smetane za kuhanje.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Mi imamo radi ta recept: kupiš na fletke zrezano šunko, potem zrežeš na trakce in na to na kocke, vržeš na olje za par minut, notri umešaš kislo smetano, lahko malo popra in je.

olivno olje, česen in peteršilj

makaroni s kuhanim krompirjem zmešani in zabeljeni z ocvirki.
makaroni,skuta,sladkor zmešeš in po vrhu potreseš z prepraženimi drobtinami.LP

jaz včasih naredim testenine samo z olivnim oljem in baziliko

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close