Najdi forum

Pozdravljeni!
Vprašanje glede pitja vode. Sama jo v službi od 8-16 popijem 3 litre+čaj+kava+doma.
Ker imamo v službi zelo slabo vodo, ki je in kalna in ima vonj, smo si kupile Brita filter. In me zanima, če kdo pozna to zadevo, koliko je zdravo tako vodo piti? Kaj pa vsi minerali in rudnine – ali se vseeno ohranijo tudi po filtriranju?
Če kdo kaj namigne…
Lep dan, B

Britta filter po testih očisti samo pesticide, herbicide in kemikalije in izboljša vonj in okus (filter iz oglja). V navodilih pa piše da vodo tudi zmehča in še cel kup stvari.

Predvsem pazite, da boste filter sproti dosti čistile (verjetno piše, da takoj nekaj vode zavržeš- pri vsakem točenju)- namreč filtri res čistijo, se pa v njih nabira veliko bakterij in “svinjarije”- ki je koncentrirana lahko mnogo bolj nevarna, kot če bi pila samo vodo- brez filtra. Tukaj je ena velika zanka- jaz sem imela filtrirno napravo (opravila kontrolo obeh voda- preko filtra in brez)- pa sem filter vrgla stran….Ne gre pa tukaj za ta filter (Brita)- pač pa za en filter, kateremu sicer vsake toliko časa menjaš ogljeni del…
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close