Najdi forum

RUKOLA

Obožujem okus rukole, ki jo (doma pridelano) jemo pomešano med drugo solato. Me pa zanima ali se da pripravit iz nje še kaj druzega? Pa še za nasvet prosim tiste, ki jo sami vzgajate, kako se znebiti bolh iz nje (za doma se ne sekiramo-pač jemo prestreljano z luknjicami) in ali jo lahko tudi režeš nad površino in bi ponovno zrasla. Trenutno jo kar pulim, ker je še kar pregosta. Lep pozdrav vsem forumašicam.

Za odstranitev bolh bi morala vprašat v semenarni, da ti dajo kakšno stvar.S tem ti ne znam pomagat. Lahko ti pa pomagam s pripravo rukole. Veliko jo uporabljam za dekoriranje krožnikov, torej kot se temu reče strokovno – naredim postreljico. Uporabljam jo za v rižote, za na pizze, kamor jo zrežem čisto na koncu.Narediš lahko tudi pesto, da imaš pripravljeno za na testenine.

Kar sed tiče rezanja rukole, moja sicer tudi zraste ponovno, vendar je problem v tem, da postane zelo trda-ščetinasta. Na tržnici mi je svetovala, da naj vsake 14 dni na novo sejem.

Ko se rukolo poseje, jo je najbolje pokrit s kopreno, da je ne napadejo bolhe. Jaz jo vedno režem kar nekaj časa,saj vedno znova požene liste ,ko pa začne cvetet, jo populim in posejem znova.
Rukolo pripravljam z balzamičnim kisom in olivnim oljem, na vrh naribam jajčko ali pa dam popečene kruhke. Ni boljše solate!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close