Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zelenjavno-mesna enolončnica

zelenjavno-mesna enolončnica

Enkrat bi rada naredila za kosilo zelenjavno-mesno enolončnico. Pa se tega ne znam niti približno lotit.

Lahko kakšen nasvet, prosim. Vem, da je teh receptov verjetno veliko, tako da kar povejte vsaka po svoje, kako delate.

Hvala vam!

Pri nas imamo zelo radi zeljno enolončnico. Naredim jo še zlasti ko mi primanjkuje časa. Zelje v glavi narežem na rezance in ga dušim na olju. Ko upade, dodam na kocke narezan krompir (ki pa ga izpustim, če pripravljam jed za naslednji dan), lovorjev list in konzervo Ete Kamnik – pasulj brez mesa. Sem delala tudi že z kuhanim fižolom in dodajala začimbe, a mnogo boljši okus ima omenjena konzerva, ker da enolončnici specifičen okus. Da bo enolončnica mesna, dodaj na koncu narezano hrenovko ali klobaso in še malo pokuhaj. Po želji okus dopolni z začimbami, ki jih imate radi (poper, česen, nasekljan peteršilj, dodatek soli…, lahko žlica ali dve smetane.Meni je enostavno,važno je le da se vse sestavine ki jih dodajaš nekaj časa počasi kuhajo, da se okusi spojijo.
Glede količin, delam na približno: za 4 jedce uporabim glavo zelja, eno konzervo, 3 do 4 krompirje.

Na malo olja daj čebulo, da postekleni, nato dodaš meso po želji (piščanec, puran, svinjina, teletina), še malo popražiš, dodaš zelenjavo, potreseš z žlico moke (jaz uporabljam polnozrnato), premešaš in takoj zaliješ. Po okusu soliš in dodaš začimbe ter malo pasiranih paradižnikov ali mezge. Kuhaš cca pol do tričetrt ure, odvisno od mesa in zelenjave. Pri nas se zelo obnese mešanica piščanca, stročjega fižola ali graha, korenčka in malo krompirja, kot začimbo pa uporabim tudi curry. Na koncu lahko dodaš posebej skuhane testenine in žlico kisle smetane, ali pa vkuhaš žličnike iz jajca, kisle smetane in moke.

Dober tek.

Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close