Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Preprosti piškoti za decemberski čas

Preprosti piškoti za decemberski čas

Z mojima hčerama (6 in 9 let) smo se v soboto spravile pečt piškote in izdelek je viden na slikici, ki jo prilagamo. Nekaj piškotov bo starejša nesla na stojnico v okviru šolskega sejma. Če bo koga zanimalo zraven dodajamo še recept za maslene piškote:

Masleni piškoti:

Če delaš iz 1,1kg moke in 3 štručk masla

110 dag moke
43 dag sladkorja (jaz v prahu)
2 vanili sladkorja
3 cela jajca
75 dag masla

Za okras: rjava in bela čokolada, mrvice, marmelada, evrokrem
(recept iz 1,1 kg noke je za veliko škatlo piškotov).

Jajca žvrkljamo. Maslo, ogreto na sobno temperaturo narežemo na kocke. Sestavine pognetemo v voljno testo in ga damo za cca 1 uro v hladilnik – lahko pa tudi dlje.
Nato vzamemo del testa in ga razvaljamo in izrežemo piškote. Pečemo na pekaču obloženem s peki papirjem, v vnaprej ogreti pečici (cca 180stopinj) dokler niso ob robovih zlato rjavi (8-12 minut).

Ohlajene poljubno okrasimo. Če pogledate na sliki z malo domišlije iz preprostih piškotov nastanejo tudi za oko zanimivi.

Slastnooo!!! :-)))

lp

Julija

Videti so slastni in lepi.

Uauuuu, kako lepi…. in zagotovo tudi dobri.
Kdaj bo degustacija 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mmmmmmmm!

Prava paša za oči!!!!

Pri hćerki se bo gnetlo kupcev :)))

Pridne za posebno pohvalo Babi

Slastni, krasni in čudoviti, mmmm … pravo umetniško delo!!!!!!!!!!!

Vsem trem umetnicam iskrene čestitke!

Mene pa zanima, kako naredite čokolado za okras, da ostane taka, da se ne zlije…?

Pri nas vzamemo jedilno čokolada (Gorenjka, Dorina, Maner…). Čokolado nalomimo na manjše končke in jo damo v posodico. Dolijemo malo olja (nekaj kapljic) in damo za nekaj minut v mikrovalovko na nižjo temperaturo (1-2 stopnjo od 4). Po nekaj minutah – cca 3 – vzamemo čokolado iz mikrovalovne in jo premešamo. Če je pregosta dodaš še malo olja. Dobiti moraš lepo tekočo čokolado v katero nato pomakaš piškote. Če mikrovalovne nimaš stopiš čokolado na sopari. Obliv piškotov ohladiš v kakem hladnem prostoru, v zimskem času pa kar na balkonu na okenski polici.

Enako postopamo z belo čokolado. Ko smo delale te piškote v naši trgovini niso imeli bele koverture zato smo vzele kar belo Milko in je tudi uspelo.

Če hočeš dvobarven čokoladen obliv – kot so naše rožice – v skodelico s temno čokolado na sredo kaneš nekaj kapljic bele čokolade in nato s piškotom potegneš skozi. Po približno dveh piškotih spet dodaš nekaj kapljic bele čokolade in postopek ponoviš.

Hvala!

zelo zelo lepo
komaj čakam, da jih bova tudi midve s hčerko delali

Babi, vaša pohvala mi ogromno pomeni – pa tudi mojima puncama.

Trina, hvala:)

Imejte lep in iskriv “veseli december” Babi

Meni se pa slikca ne odpre.V okenčku je rdeč križec.

Jaz bi pa vprašala, katero moko konkretno ste uporabili in ali pecilni ni potreben?

Hvala in LP, Mina

Najcenejšo – Mercatorjevo blagovno znamko. Ti piškoti se delajo brez pecilnega praška.

to je pa zato ker je piškotkov že zmanjkalo, pa ni bilo več kaj pokazat. Ha, ha, ha.

Tudi jaz se jih bom lotila v kratkem

flo http://florijan.moj-album.com/

Hja..:)) gledam in se cudim..:)) cemu neki vi pravite komplicirani keksi, ce so tole preprosti?:))

res, cudoviti so videti, ne dvomim, da so tudi dobri. Idejo o dvobarvnem prelivu bom pa cimprej sprobala:))

lp,

proxima

So se mi kar sline pocedile ob telih umetninah. Sama sem danes pekla medene piškote, ampak v kakšnega tegale od Trine bi pa še ugriznila.

Trina, mene zanima, ali so zvezdice, tiste tamale na vrhu oblite s sladkornim ledom in če so, kako ti ga uspe narediti tako lepega.

LP

Obliv zvezdic je narejen z belo Milka čokolado. Če bi delala obliv s sladkornim ledom, bi prišlo presladko, ker se mi je letošnja gosta marelična marmelada naredila precej sladka.

Ja, to sem tudi jaz že pogruntala, da tako lep gost bel (ali barvast preliv) dobiš z belo čokolado in ne s sladkornim ledom. Delala sem mini mafine, hotela sem po ideji enkrat nazaj s tega foruma okrasiti kot smeškote, ena je naredila tako lepo živo rumene. Delala sem s sladkornim ledom – saj je prišlo, vendar led proseva, ni enakomerno gost, predvsem pa je bilo vse skupaj presladko. Naslednjič definitivno s čokolado 🙂
LP Mimi

Pokojna teta je delala medenjake in jih oblila s sladkornim ledom. Bil je res tak, kot mora biti, z dodatkom limoninega soka. Poizkusila sem že vse, sladkor sem zalila z vročim lim. sokom, pa s hladnim, z dodatkom beljaka in brez, ampak meni ne rata tak. Ima morda katera kakšen pameten nasvet.

LP

Res lepi piškotki.

Pri meni se je tudi danes začel pekarski vikend 🙂

Mimi N. na slici so mafini in….?

mafini in še vse ostalo kar so prinesla dekleta na srečanje skrinjice. Za recepte pa ne vem, ni ti ne vem katera je kaj pekla

flo http://florijan.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close