Nekaj na hitro brez mesa
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › Nekaj na hitro brez mesa
Danes dobim obisk (izvedela pred pol ure) in bom morala v dobre pol ure scimprati kosilo. Pa meso naj ne bi bilo! Imam pa še čas stopiti v trgovino. Kakšen nasvet, lepo prosim …
špageti s sirovo omako in semenkami
Pohan sir in karfiola v solati…njami
Njoke z gamberi
jagode s smetano in sladoled
njoki z fino zelenjavno omako, solata, jagode s semtano, škampi v omaki in testenine
Široki rezanci s popečenimi bučkami, paradižnikom in papriko, začinjeno z česnom, origanom, rožmarinom, pinjolami in parmezanom. Poleg pa motovilec z jajčko in dober vinček (bel). Dober tek!
Gamberi – kaj je to?
Testenine + omaka iz sveže rdeče paprike, solata, sadna solata
Meni ljuba hrana so široki rezanci z omako iz graha, ki ji dodaš malo gorgonzole. Poleg pa “lavor” solate s fižolom. Joooj mi kruliii…
zelenjavna juha iz zmrznjene zelenjave (ali iz vrečke, če je zelo malo časa)
kupljeni zmrznjeni sirovi štrukli s prepraženimi drobtinami, cimetom in sladkorjem (po želji)
kupljen kompot
Mi je lina* “snela” idejo 😉
Pojdi v trgovino po zamrznjene štruklje ali cmoke s sadnim nadevom.
No, bo ta ideja za drugič, zdaj je vaše kosilo že davno mimo ;))))))
Spečeš palačinke in jih napolniš z šunko in sirom. Ponudiš z šampinjonovo omako + sadje. Pol ure nimaš kaj delat, pa še tako ” nobl ” zgleda.
kje pa dobiš brezmesno šunko?
Ja in od kdaj gamberi niso meso?
Ker so morski sadeži?
Če so gostje vegani,ne bodo jedli gamberov,niti šunke,niti gorgonzole,niti sira.Ajde če so vegetarijanci bodo pojedli,samo gamberov in šunke ne,…
a vegetarianci ne jemo rib in morski sadežev?
Sem vegetarijanka več kot 15 let iz moralnih razlogov in ne jem ničesar,kar je imelo oči-ribe jih imajo,prav tako morski sadeži(lignji)
Če pa si kvazi vege,ker je to modna muha,potem pa ješ ribe,včasih tudi še kakšno drugo meso,…
ribe so izgleda zelenjava :)))
VAU, sem ugotovila, da sem vegetarijanka in po vrhu še ne modna…Nikoli še nisem jedla kake glave teleta, krave, pujska…pri ribah pa jem tudi samo fileje, ki pa nimajo oči…Hvala Pitbulka za razsvetljenje!
Forum je zaprt za komentiranje.