Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika obara brez barve

obara brez barve

ne rečem, da ne kuham dobro, ampak moti me ker jedi ne znam dati prave barve. kuham na isti način kot moja mami, ampak pri njej izpade drugače.

Goveji Zrezki v omaki so pri njej tako lepe temno rjave barve, pri meni pa le rahlo rjavi, ko pa jih zalijem, da naredim omako so pa še bolj pusti.

Ravno tako obara, ki jo ravno kar kuham. Prepražim čebulo, meso in zelenjavo in potem delam naprej, ampak spet isto. Pri meni je obara puste barve, pogrešam tisto rjavo-oranžno živahno barvo. se mi zdi, da če je jed prave barve, je še bolj okusna.

Verjetno ti manjka paprika rdeča v prahu in pa paradižnikov koncentrat v tubi..
lp

ali pa malce sojine omake

Ja, rdeča paprika v prahu bo dala lepo barvo.

pri govejih zrezkih pa doooosti čebule, pa počaaaasi dušit zrezke, ko enkrat čebula postekleni. Potem pa zaliješ z vodo in imaš čudovito temno rjavo omakco…

za obare pa seveda paprika. Naredi čudovito barvo. Moja taščica pa še da tudi v zelenjavno juho malo paradižnikove mezge. Pravi, da ji je bolj všeč malo rdečkasta juha… 🙂 vsak po svoje… 🙂

dober tek

Barva omakce je odvisna od tega, koliko časa pražiš čebulo. Tvoja mama jo verjetno dolgo, da ne rečem predolgo (ker to ni preveč zdravo), doda pa tudi moko, ki nekoliko popražena tudi da rjavo barvo. Po mojem je bolj zdravo pa tudi zelo dobro, če čebulo pražiš toliko, da postekleni in porumeni (ne porjavi!), barvo pa dobiš s kakšno žličko gorčice ali paprike ali paradižnikove mezge. Pač odvisno od vrste mesa.

Velikokrat berem, da temno popražena čebula ali temno popražena moka nista zdravi, ali mogoče kdo ve zakaj? Hvala.

meni ni všeč okus rdeče paprike. in ne moreš dat povsod papriko.

jaz ne jem mesa, možu pa je všeč, če ima barvo. zato uporabljam SOJINO OMAKO. praktično nima okusa, samo slana je in to upoštevam, ko solim. uporabna je tako za juho, perutnino in svinjino. malo jo kapnem tudi v ponev ko pečem čevapčiče. imajo zares lepo barvo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close