Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika majaron, bazilika

majaron, bazilika

Že drugič letos sem v vrtnariji kupila majaron in batiliko, pa sta vsakič odšla v večna………….po cc tednu dni. Kakšen nasvet?

ju zalivaš?

Kupi seme, ga pomeči v lonček. Mi smo ga imeli za 5 družin dovolj, pa samo en zavojček sem kupila (bazilika). Majarona še nismo imeli.

Tisto kar kupiš vzgojeno do velikih “proizvajalcev” je dostikrat industrijsko negovano in se doma ne obnese.

hm, majaron je načeloma neproblematičen in se zelo razrašča. če ga imaš zunaj ga ni treba zalivat.

bazilika pa je lahko občutljiva na sonce. bolje uspeva v senci kakšne večje rastline – torej, da ni ves dan izpostavljena soncu.

Si ju presadila ali pustila kar v original lončku?
Jaz sem ugotovila, da se boljše obnesejo, če presadim, ker so v trgovinah praktično brez zemlje in v premajhnih lončkih.

Oboje je treba pošteno zalivati. Sadike so seveda najbolj problematične. V zemljo jih je treba dat po dežju, potem pa pridno zalivati. Bazilika krasno uspeva na soncu in je ni treba imet v senci.

Kot pravim, pridno je treba zalivat, saj se mlada rastlinica hitro posuši. Ko se okorenini, si že delno na konju.

lahko, da je struna pojedla baziliki koreninice ??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close