Kje v SLO kupiti suho kislo testo – droži oziroma drože
Počasi mi bo zmanjkalo ‘Sauerteig extrakta’, ki sem ga ponavadi kupovala v Celovcu, saj v Ljubljani ga ni bilo nikjer za najti. Gre za ekstrakt za kislo testo oziroma ‘droži iz trgovine’. Uporabljam jih seveda za peko ponozrnatega kruha. Ker pa so se morda časi že spremenili in ker tule vse veste, me zanima, če kdo to zdaj prodaja tudi že v Sloveniji. Namreč, trenutno nimam možnosti hoditi v tujino, pa si moram to reč drugače priskrbeti. Podvprašanje: ali morda to prodajajo kje v stari Gorici? Ker od tam mi kdo tudi lahko to prinese.
Hvala vsem.
V DM v Ljubljani. Moraš pa sama pogledat po policah, ker trgovke pojma nimajo, da imajo to na policah – vsaj ko sem jaz to iskala
droži ti ni potrebno vedno na novo kupovat. ko ga enkrat imaš, si ga vedno nekaj shrani za naslednjič
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6759&besede=dro%C5%BE
Super, bom šla v DM. Res hvala še enkrat.
Vem sicer, da bi si lahko del testa shranila za naslednjič in bi iz tega nastale droži. A pri nas pojemo kruha zelo malo, tako da ga pečem le občasno, pa mi je na nek način bolj komot, da takrat uporabim kar ta prašek. In ker kruh pečem v kruhomatu, mi je tudi zoprno med delovanjem kruhomata notri packat in jemat ven testo. No, bom naslednjič vseeno poskusila in spravila ene dve žlici testa in ga posušila, pa čez dva tedna poskusila uporabiti za kruh – saj morda bo pa uspelo.
Forum je zaprt za komentiranje.