Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika JAJCA MI POKAJO

JAJCA MI POKAJO

Včeraj smo kuhali jajca za barvat in od 15 jajc jih je 9 spokalo in so bile tako neuporabne za barvanje.
Vodo sem celo malo solila, kar naj bi zmanjšalo možnost, da popokajo.
Kaj naredim narobe?

Jaz dam jajca za barvanje vedno v okisano hladno vodo in potem počakam, da počasi zavrejo ter nato zmanjšam ogenj in skuham do konca.

Je potrebno dati veliko vode in jajca bolj narazen, jaz sem jih dala precej skupaj, pač kolikor je šlo?

Ne bi vedela, jih kuham v loncu, nikoli jih ne nalgama drugo na drugega.

Jajca so manj občutljiva na pokanje, če jih prej damo iz hladilnika, da se malo segrejejo, nato pa še v hladno vodo kuhat. Pravijo da je dobro vodo malo solit ali kisat. (zakaj, pa ne vem)

Lp, Ela S

Jajca morajo biti segreta na sobno temperaturo pred kuhanjem. Eno uro prej jih vzamemo iz hladilnika, ob pomanjkanju časa jih lahko ogrejemo v topli vodi.
Proti pokanju pa pomaga žlica kisa ali ščepec soli.

Ja, hladna voda, počasno segrevanje in pa nekaj kisa, ki mehča lupino in tako prepreči pokanje ob raztezanju zraka v jajcu…. oz. tako nekako sem jaz to dojela 😉

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Včeraj sem ponovila kuhanje, seveda z manj jajcami s sobne temperature in z mrzlo vodo. NOBENA ni spokala.
Punce, zlata ste vredne!

p.s.
V soboto sem jih iz hladilnika dala v lonec in nalila vročo vodo nanje – da bi pač prej zavrele; torej je bil to vzrok.

—JAJCA MI POKAJO —

hahaha, meni ne

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close