Najdi forum

pečica

kupujem vgradno pečico, pa me zanima kaj je razlika med ventilatorsko in navadno. je samo v tem da zrak pač kroži, ali tudi v maksimalni temperaturi? kaj priporočate?

pa menda ne boš kupila navadne, to je tako, kot bi sedaj kupovala avto fičko. Vsekakor ti priporočam ventilatorsko.

Jaz nimam ventilatorske (pa fička tudi ne 😉 , ampak kolikor poznam zadevo, je glavna poanta ventilatorske pečice v tem, da lahko naenkrat pečeš npr. dva pekača piškotov, torej na dveh višinah. Kakšne druge posebne funkcionalnosti ventilacije pa ne poznam.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

tudi jaz sem kupila ventilatorsko, ki ravno tako na notranji desni strani bolj peče, kot na drugih delih:( mislila sem,da se bo z ventilatorsko to nehalo- je pa res da lahko pečeš v več nivojih- vseeno moraš pladnje prelagat. Kljub ventilatorju zrak glih ne kroži tko kot je obljubljeno (ali pa sem kupila prepoceni??)

To bi lahko bil plus, ja.
Morda je tudi kakšen prihranek, ker se temperaturo pri ventilatorskih pečicah praviloma nastavi okrog 20 stopinj nižje.

pa napr. biskvit je veliko bolj “puhasto” mehak, ker se enakomerneje razpihuje topel zrak, biskvit se ne sesede po pečenju-seveda pa mora biti dovolj pečen, mafinov pečem toliko, kolikor imam posodic-torej več hkrati, meso v Ramertopfu se zelo lepo opeče kljub veliko lastnega soka ker se opeče…. no ne daj se prepričati, da je vse enako, le veselo v nakup po ventilatorski pečici !

saj sem bila že skoraj prepričana, pa hvala vseeno. človek je med vsemi temi super aparati dandanes prav malo nebogljen : )
je treba iz “prve roke” izvedet.

Imam ventilatorsko pečico a še nikoli nisem pekla z vklopljenim ventilatorjem. Zdaj bom tudi jaz probala.

Samo eno je smiselno, tj. ventilatorska pečica.

Pečem po tri pekače piškotov in si sploh ne morem predstavljati, da bi enega po enega. In nič ne prelagam. In tri pekače pitulic, le kako bi samo enega, hehe ????
Včasih še nad meso s krompirjem porinem pekač tahitrega biskvita za po kosilu…
LP Mimi

Ventilatorska je zakon!!! Ne bi hotela imeti navadne, nikdar vec.Je prakticna, ekonomicna. Jaz pecem vedno na dveh nivojih. Resda pece zgoraj mocneje in spodaj manj, pa kaj potem. Zaradi takih malenkosti pa res ni potreno komplicirati. In vedno pečem z ventilatorjem!!!

Pa če imaš možnost, kupi še parno pečico poleg ventilatorske. Je zelo uporabna pri peki raznih peciv, še posebno pri listnatem testu.
Jaz jo ne zamenjam

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close