Koliko medu namesto sladkorja?
Imam zelo veliko medu in rada bi spekla nekaj sladkega.
Recept imam samo za mafine z medom, medenjake ne bi pekla, zato me zanima ko v receptu (kateremkoli) kjer je navedena količina sladkorja, koliko dam meda, da ne bo presladko?
Upam da ste razumele vprašanje, ker mi danes sploh ne delajo možgaani 🙂
Kar jaz vem, je bistvo biskvita v zapečeni rahli strukturi, ki nastane s stepanjem jajčne kreme. Ta krema nastane z dolgim stepanjem jajc in sladkorja (lahko samo rumenjakov in sladkorja, posebej dodan sneg). Potem še malo moke za vezavo.
Sicer nastane nekaj puhasti kremi podobnega tudi, če stepaš samo jajca, a ne tako trdno kot s sladkorjem. Ko potem v to kremo dodaš kar koli drugega (maslo, olje, mleko…), takoj upade. Mislim, da bi tudi, če dodaš med. Saj potem med peko spet naraste.
Tako da – meni se zdijo jajca+sladkor bistvena sestavina in struktura za biskvit. So že spraševali tukaj na forumu, kako narediti biskvit za diabetike brez sladkorja. Saj so neki triki, a se mi zdi, da je vse improvizacija, ki se je pač lotiš, če imaš resen razlog, npr. diabetes. V vseh drugih primerih se mi zdi, da se da sladkor prišparati na 100 drugih koncih. Če je biskvit, pa je pač biskvit.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.