Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koliko medu namesto sladkorja?

Koliko medu namesto sladkorja?

Imam zelo veliko medu in rada bi spekla nekaj sladkega.
Recept imam samo za mafine z medom, medenjake ne bi pekla, zato me zanima ko v receptu (kateremkoli) kjer je navedena količina sladkorja, koliko dam meda, da ne bo presladko?
Upam da ste razumele vprašanje, ker mi danes sploh ne delajo možgaani 🙂

Hm, če rečem, od oka, ne bo dobro, a ne 🙂
Recimo 10 dag sladkorja je 5 žlic – za tole bi jaz dala recimo 4 žlice medu. Od oka 🙂 Lahko nadomestiš v veliko pecivih. V biskvitu seveda ne, ampak saj to veš.
LP Mimi

Hvala Mimi N.!
Nisem vedela da se v biskvit ne daje medu. Nisem še ravno mojstrica. A biskvit premalo naraste ali zakaj se ga ne daje?

Kar jaz vem, je bistvo biskvita v zapečeni rahli strukturi, ki nastane s stepanjem jajčne kreme. Ta krema nastane z dolgim stepanjem jajc in sladkorja (lahko samo rumenjakov in sladkorja, posebej dodan sneg). Potem še malo moke za vezavo.
Sicer nastane nekaj puhasti kremi podobnega tudi, če stepaš samo jajca, a ne tako trdno kot s sladkorjem. Ko potem v to kremo dodaš kar koli drugega (maslo, olje, mleko…), takoj upade. Mislim, da bi tudi, če dodaš med. Saj potem med peko spet naraste.

Tako da – meni se zdijo jajca+sladkor bistvena sestavina in struktura za biskvit. So že spraševali tukaj na forumu, kako narediti biskvit za diabetike brez sladkorja. Saj so neki triki, a se mi zdi, da je vse improvizacija, ki se je pač lotiš, če imaš resen razlog, npr. diabetes. V vseh drugih primerih se mi zdi, da se da sladkor prišparati na 100 drugih koncih. Če je biskvit, pa je pač biskvit.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close