Kaj kuhate vašim malčkom?
Med branjem tega foruma se mi je pojavilo vprasanje samo od sebe? Kaj kuhate svojim malckom. Moji deklici jesta vse kar jima ponudim. Predvsem pa veliko zelenjave in sadja z ostalimi dodatki (mleko in mlečni izdelki, meso, kruh, ki ga pecem sama…) Morda pa je vprasanje vendarle na pravem mestu. Pozdravcek vsem in vasim sonckom!!!
Hja, Maja, imaš pa res srečo oz. verjetno tisto pravo kombinacijo z delom in pametjo. Kolikor vem, povprečni otroci dandanes ne jedo vsega, kar jim ponudimo :-), predvsem tistega zdravega dela prehrane ne. Tudi moji ne. S solato in zelenjavo bolj švoh, kakšnih kaš sploh ne, rib sploh ne itd. Sem prav žalostna zaradi tega, a tako je. Poskušam nekaj narediti na tem, kar jesta (no, saj se najde kar nekaj dobrega in zdravega) in ne odneham kuhati in ponujati ostalo. Računam na dve stvari: da v puberteti preprosto zmaga zdrava lakota in da jih z leti sreča pamet.
LP Mimi
Ampak Eva bi pa ze lahko uveljavljala svojo voljo in tudi jo. Vendar si zeli le hrano, ki jo obicajno kuham jaz oziroma jo ponudim na izbiro. Tudi sadje in zelenjavo. Obozuje pa spinacno juho.Nima nobenih izpadov. Za razliko od moza, ki ne je nobene zelenjave. Nekateri otroci pa pri devetih mesecih in se prej pljuvajo zelenjavo in podobno da je kaj in ni res, da jejo cisto vse. Morda je to pri dojenih otrocih, ki so navajeni na razlicno hrano in okuse, ki jih uziva mati in se kazejo v mleku in s tem nimajo tezav. Vendar ima sestricna nedojenega otroka, ki so ga mogli za vsako zlicko prositi da jo je pojedel. Spil pa je na litre caja brez tezav iz steklenicke. Nasa mala je na 2-3 urce. Cisto vse kar ji ponudis.
Forum je zaprt za komentiranje.