Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mlečne jedi za malčke

mlečne jedi za malčke

Spoštovane!
Doma imam 18 mesecev staro hči, ki obožuje mlečne jedi. Pripravim ji za zajterk in večerjo, vendar imam premalo znanja in idej. Zato lepo prosim za ideje (in recepte) še za kakšno mlečno jed, Naj povem, da na mleku pripravim pšenični zdrob, riž, proso kus-kus, to pa je tudi vse. Kaj se da še skuhati na mleku?
1000x hvala vsem in lep pozdrav!

Mamica

polento

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Ali lahko polento kuham v mleku (namesto v vodi)?
LP

Lahko na mleku. Jaz zakuham tudi kašo-testenine, ovsene kosmiče, močnik.

LP

Polento, ajdovo kašo, proseno kašo

Ali se kaša-testenine prodajajo ali jih moram sama narediti in kako? Kako pa se močnik naredi?

Hvala, res ste zlate. Jaz pa bolj neizkušena v kuhinji:(

LP

Kaša se kupi, je med testeninam na polici. Za močnik pa potrebuješ jajce in moko. V skledo daš 2-3 dl moke-jaz kar približno in jajce. Počasi zmešaš in narediš štrukeljčke. Bolje je, da moko dodajaš. Malo lahko tudi posoliš. Ko sem delala prvič, štrukeljci niso bili podobni nobeni stvari, a s časom dobiš prakso. Ko delam štrukeljce, si pomagam z vilico, da jih drobim. Streseš v zavreto mleko in kuhaš 20 min ali več, odvisno od debeline štrukeljcev.
Mogoče se malo hecno sliši, ampak pri nas doma smo vedno jedli zraven kuhan krompir v oblicah, prerezan na pol in maslo zraven.

Sporoči, kako bo uspelo.

Naj ti napišem še en recept na katerem je “gor zrasla” moja starejša hči.

V vrelo mleko zakuhaš navadne ovsene kosmiče iz vrečke, ter kuhaš toliko časa da se zgosti nekako na gostoto mlečnega riža. Na krožniku pustiš da se malo ohladi, noter sem jaz potem dala sveže naribano jabolko in malo medu. Pride malo bolj mehko in manj “robato” za jest kot navaden muesli. Ta mala sicer tega nikoli ni marala, starejša pa si še zdaj pri devetnajstih občasno tega zaželi.
Aja, pa corn flakes imajo tudi otroci radi, no vsaj večina.

lp tinca

Seveda. Ali pa v poljubnem razmerju mleka in vode. Jaz običajno dam vmes še malo masla. Otroka jesta tako polento eden prelito s hladnim mlekom, drugi pa z jajcem na oko. 🙂

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Prisegamo na posukan močnik, pri nas doma smo rekli mlečna juha. Joži je že vse napisala. S prsti drobim tako dolgo, da so usukančki veliki (oz. drobni) recimo kot ribana kaša. Tu in tam kakšen ostane večji, tistega oz. tiste potem otroci najrajši lovijo ven, tako da jih nalašč pustim. Preden usukančke stresem v mleko, potresavam krožnik ali skledo, da se zberejo na enem kupu in vsaj malo ločijo od moke. Kar ostane čisto drobne moke, jo zavržem (pride samo kakšna žlica), saj se dovolj moke že strese skupaj z usukančki, tako da lepo zgostijo mleko.

Aja, jaz pa osolim mleko in ne usukančke. In doma smo včasih noter dali še olupek limonine lupinice, na koncu ga pobereš ven. Podobno kot pri riževem narastku. Otroci stresejo gor kakav, meni je najboljše brez vsega.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close