Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KROFI ZA ZAČETNICO

KROFI ZA ZAČETNICO

Še nikoli nisem pekla krofov in bi rada v soboto to poskusila, a imam nekaj vprašanj, na katera upam, da mi boste ve strokovnjakinje vedele pomagati.

Kaj pravite:
Bi kupila že kar pripravljeno zmes – Boni ali naj poiščem recept?
Bi morala kupiti modelček za krofe ali lahko uporabim kozarec?
Kako vroče mora biti olje – največja temperatura ali malo manj?
Ko zamesim testo, ga pustim malo počivati, razvaljam, izrežem krogce in spečem – je tako prav?

Tisočkrat hvala.

Ti priporočam ta recept, meni so ratalu super. Testa sicer nisem naredila v kruhomatu, ker ga nimam, sem pa vse skupaj vrgla v multipraktik. Mamo je skoraj kap, ampak ratali so pa taki, kot meni še nikoli poprej. Sem jih najprej naredila samo za probo prejšnji teden, za vsak slučaj. In ta vikend sledi ponovitev, samo količino bom povečala.

Loni,

hvala za idejo, bom kar danes poskusila, glede na komentarje (hvalo-speve) bi mi skoraj morali uspeti, pa še modelčkov ne rabim kupovat.

Loni,kako si pa ogledaš video? Meni odpre Media player, filma pa ne.

Crknilo vse skupaj, meni tudi ne dela.

Dela. Klikni na zeleni pravokotnik VIDEO VISOKE KVALITETE… če imaš ADSL povezavo ali modri za vse druge povezave.

Recept iz videa je odličen razen tega, da jih jaz nebi surove polnila z marmelado. Preizkusila sem že vse variante in se mi je ta najslabše obnesla.
Testo razvaljam na cca 1 cm debeline (ali malo več, ker če ni testa tudi
krofa ne more biti), nato postopam isto kot prikazuje ta video, z marmelado
polnim pečene.

Krofov ni potrebno valjati. Kupi zmes Hit mix, naredi po receptu kroglice z multipraktikom ali v kruhomatu, hajaj, peci. Za pečenje je najboljša friteza, imaš kontrolirano temp, 160- 170 stopinj, pa ura, natanko 4 min na vsako stran.

Ne moreš zgrešit. Vedno ratajo.

Miranda

Hvala za idejo, krofi so bili super dobri in tudi lepi, torej bo v soboto ponovitev.
Malce so bili hrapavi po vrhu, a to je skril sladkor v prahu.

Po katerem receptu si delala?

Po tem:

Tale video recept je za en *****************!
Krofi, oblikovani po navodilih tega kuharja, so meni v olju čisto zacveteli, nutela je začela teči ven, skratka: prvič, zadnjič in nikoli več. 🙁

-- <http://www.cenim.se> Spletna revija za aktivne ženske

Recept iz videa je odličen razen tega, da jih jaz nebi surove polnila z marmelado. Preizkusila sem že vse variante in se mi je ta najslabše obnesla.
Testo razvaljam na cca 1 cm debeline (ali malo več, ker če ni testa tudi
krofa ne more biti), nato postopam isto kot prikazuje ta video, z marmelado
polnim pečene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close