kako piščanjčji žur
Včeraj sem za kosilo naredila piščanjčji žur. Vse lepo po receptu.
Popečen piščanec, pršut, rezine sira in na koncu prelila s sladko smetano.
Pekla sem 50 min. Bilo je okusno, samo motila me je smetana na dnu posode, bila je tekoča.
Ali mora biti tako ali delam kaj narobe.
Vem da marsikatera to dela za kosilo, zato prosim za nasvet.
Hvala, Marija
Hm, 15 minut? Če gre za surovo meso, je to premalo. Miranda, verjetno si meso prej dobro popekla, a ne?
Marija, večkrat sem že naredila piščančji žur in moram priznati, da je vsakič ratalo malo drugače. Ko sem ga v prvo pokrila, je bila recimo smetana povsem razvodena, kot smetanova juha. Sedaj točno vem, da se piščačji žur peče odkrito. Potem se mi je naredilo, da je vsa smetana izhlapela, ostala je samo zapečena skorjica, komaj sem nastrgala žlico omake. Potem se mi je naredilo kot tebi. In seveda se mi je naredilo tudi, da je ostala konkretna količina lepo srednje goste omake. Moram reči, da tudi mene zanima, kako se to namensko in vedno doseže, ne slučajno, hihi :-)))))
Vem, da zagotovo ne sme biti kisla smetana (ta vedno zvodeni). Smetana za kuhanje je zagotovo v redu (sedaj imajo poleg Dukatove tudi Alpsko smetano za kuhanje, v nasprotju z Dukatovo je skoraj tako gosta kot kisla smetana – nisem še poskusila, a naslednjič bom ravno s tole). Tudi navadna sladka smetana je v redu, koristi, če noter naribaš malo sira, to zagotovo zgosti.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.