Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Barve za torto

Barve za torto

Nevem ali ste že kdaj govorile o tem, ampak zanima me namreč kje se dobi barve za torte. Ne tiste za pisati po torti ampak tiste ki jih daš v smetano ali pa v masleno kremo, da lahko potem narediš kakšno figurico iz risank za otroka. Torej kje naj kupim barve za torte?

v vsaki večji trgovini jih imajo zraven barv za pisanje imajo tudi te barve.

Isto so lahko Schwartau, na njih piše “jedilne barve”. V škatlici so 4 tubice, ponavadi rumena, rdeča, modra in zelena (včasih naletiš tudi na druge kombinacije). Tubice so malo manjše od tistih za pisanje po torti. Iz tube jih stisneš v smetano, kremo ali marcipan. Svetujem najprej manj, pomešaj, da vidiš intenzivnost, potem dodajaj.

V večjih sosedovih centrih sem že tudi videla (in seveda kupila, kako bi mogla mimo) Forster Clark barve, so tekoče v stekleničkah. Imajo več različnih barv, kupuješ jih posamezno. Tudi lepo obarvajo.

Katere so boljše? To pa ne vem, toliko pa spet nisem barvala z njimi. Kadar koli sem uporabila ene ali druge, je bilo v redu, hehe.

LP Mimi

Jaz “navijam” za Foster Clark barve! Zdi se mi, da so bolj intenzivne kot tiste v tubicah, tekoce (v tubah so nekako zelatinaste) in se torej lepse vmesajo.

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close