Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kvašeni rogljički iz hladilnka-?

Kvašeni rogljički iz hladilnka-?

Je mogoče že katera prakticirala naslednje:
V nedeljo popoldne nameravam narediti kvašene rogljičke, polovico jih speči za silvestrovanje, drugo polovico pa le oblikovati, premazati z rumenjakom in v pokriti nizki posodi shraniti v hladilniku. V ponedeljek, ko prehajajo obisku pa speči rundo za rundo. Bi se obneslo? Ali naj shranim testo v hladilnik- raje bi sicer prej omenjeno varianto, ker je bolj izi…
Lep pozdrav in vse dobro v novem letu!

Jaz nimam dobrih izkušenj s shranjevanjem kvašenega testa, ker tudi na hladnem malo vzhaja in ne moreš kontrolirati v tako dolgem času, po moje je bolje, da vs spečeš naenkrat, potem pa na npr.60 ali 80 stpo.c samo pogreješ, bodo tudi zelo okusni, lp

ZANIMA ME ČE KDO DELA MUFINE BREZ JAJC

Kruh, potico, rogljičke, žemljice in drugo iz kvašenega testa še toplo v vrečke in zamrzovalnik. Pred uporabo lahko odtajat v pečici.

Ne vem, kje – gotovo na kakšnem forumu – je bil objavljen recept za mafine brez jajc. Nisem preizkusila, samo prekopirala.

Varianta muffin “čoko” brez jajc:
 38 dag črne moke
 3 žličke pecilnega praška
 1 žlička sode bikarbone
 17 dag jogurta
 12 dag Becel margarine
 12 dag nerafiniranega sladkorja
 24 dag mleka
 14 dag črne čokolade, nasekljane na koščke
 1 žlička vanilin sladkorja

Za kvašeno testo sicer pišejo, da ga dajajo v hladilnik – podobno, kot si opisala. Vendar se strinjam s Tanjo, nikoli ne moreš zares vedeti, kaj se bo zgodilo, lahko bo dobro, lahko malo manj. Sem ziheraš, zato bi jih vse spekla, za naslednji dan pustila in pred obiski samo malo “osvežila” v pečici, drugače vzela iz zamrzovalnika in odtaljene enako pogrela v pečici.

Bo pa enkrat treba nabrati lastne izkušnje s podhlajenim kvašenim testom… Mogoče je to samo predsodek?

LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close