Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rezalnik za čebulo

rezalnik za čebulo

Živjo!

Zelo rada kuham ampak ko pa režem čebulo je pa jok(dobesedno) mi prav solze pritečejo, oči me pečejo…. groza. Tako da če katera ve kje(v ljubljani-še najbolje v centu ali v btc-ju) bi se dalo kupiti kašen rezalnik za čebulo in bi na drobno razrezav ne pa na velike koščke. Iščem in iščem pa ne najdem=(
Hvala

V Merkurju sem jih videla – take, ko povezneš lonček čez čebulo, potem pa s pritiskom na ročico režeš čebulo. Velikost koščkov izbereš sama – dlje časa režeš, amnjši so. Solz pa ni.

Čebulo reži v bližini prižgane kuhinjske nape in solz ne bo.
Enako delam pri ribanju hrena.

🙂 Vodič, ki me je letos v Egiptu peljal gledat delfine, nam je razlagal, da ima dve maski: eno za snorklanje, drugo za rezanje čebule. Nemara deluje 😀

-- <http://www.cenim.se> Spletna revija za aktivne ženske

ja jaz sem zudi razmišljala da bi si dala sončna očala gor hehe.
drugače pa hvala za odg. bom šla pogledat v merkur

Pri nas za čebulo uporabljamo palični mešalnik oz. nastavek za palični mešalnik, ki je kot majhen multipraktik. Kot je na sliki.

http://nakup.merkur.si/slike/velike/952651.jpg

Takele in podobne pripravice pa za moje pojme čebulo preveč “speštajo” in dobiš namesto kockic čebule en moker poc, pomešan s kosi čebule. Meni ni všeč.

Bistven je oster nož. V navodilu za uporabo nekih nožev je pisalo, da ko začneš enkrat pri rezanju čebule jokati, je čas, da nabrusiš nože. Smiselno je v toliko, ker oster nož dejansko odreže, nekoliko top pa malenkost zmečka čebulo in je s tem še več teh hlapov v zraku, ki nas dražijo.

Imam tisto posodico oz. mini sekljalnik za palični. Res je, da preveč zmečka čebulo in da to ni to. Res pa je tudi, da če ne pustiš predolgo vrteti, samo pulzno nekajkrat, vmes še pogledaš, da ni preveč, potem zna biti tudi v redu. Uporabljam, kadar je potrebno veliko čebule in se bo dolgo dušila, da tudi tisti nekoliko večji koščki razpadejo. Če je treba samo na hitro popražiti čebulo, potem takšni koščki našim otrokom ne bi šli v ritke, pa verjetno ne samo našim.

Doma imamo tudi Tuperwarjevo reč za sekljanje čebule in druge zelenjave. Če odmisliš ceno (hvalabogu nisem bila jaz financer), je tudi kar v redu. Ravno pri tisti posodi sem prišla na idejo, da multipraktik zato preveč zmelje, ker predolgo pustimo. Namreč tam nože (podobne kot v multipraktiku) poganjaš sam z ročico – in seveda to nikoli nima toliko obratov kot elektromotor, prej te začne boleti roka in odnehaš. Pogledaš, če se ti zdi premalo, še nekajkrat zavrtiš. In točno tako sedaj delam z mini sekljalnikom.

In v resnici? Še vedno najraje z ostrim nožem na veliki leseni deski :-)))))

Skratka, če ne boš dobila pripravice (ali z njo ne boš zadovoljna, se mi zdi, da zares dobre priprave preprosto ni – drugače bi jo že vsi imeli, hehe), poskusi z zgornjimi nasveti, tj. rezanje pri prižgani napi ali odprtem oknu ter oster nož. In ja – mogoče sončna očala :-)))))

LP Mimi

jaz tudi uporabljam palični mešalnik z posodico za sekljanje, in naj vam povem, da je za mojega moža čebula preveč speštana, tako da jaz samo parkrat zavrtim oz. nasvet – zavti po potrebi in preverjaj kako na malo je narezana čebula.
Mislim da ona ideja z masko ni niti tako napačna – zrak ne pride do oči, zato se ne morejo solziti. Če imaš doma že kakšno, je ideja za probat – rešen problem brez dodatnih stroškov, edino če boš imela kakšne obiske, bodo čudno gledali :))))

Mateja

Tisti iz Merkurja je od firme Status, se obnese in ne naredi nobenega poca kot palični sekljalnik. pa še za mariskaj drugega je dober.

Pozdravljeni!

V priponki vam pošiljam iskani rezalnik čebule. Je edinstven pa tudi nagrajen za inovacijo. Čebule ne zmečka kot palični mešalnik ali multipraktik. Čebula se torej lepo prepraži, kar je tudi bistvo pri pripravi hrane. Nanj fantastično režete zelenjavo za francosko solato, zelenjavne juhe ipd.
Veliko užitkov pri pripravi hrane!
Primož
http://www.status.si/kuhanje_in_priprava_hrane/rezalnik_cebule/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close