Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj boste kuhale

kaj boste kuhale

jutri, ko je sobota. Ne vem, kaj naj skuham, da bo hitro gotovo in dobro.

Hvala za vse ideje.

Pri nas, ko ne vemo kaj bi naredili na hitro so vedno testenine. Jaz jih ne obožujem, ostali naši pa zelo. Tako, da mi je to v pomoč. Sicer pa lahko skuhaš kakšno juho, rižoto…. tudi zrezki so hitro pripravljeni še posebno piščančji.

enostavno in dobro:
v pekač (jaz dam v jenskega) dam narezan krompir, narezan korenček (po dolžini), narezan por, čebulo (lahko še bučke, paradižnik, cvetačo…karkoli). Malce naoljim (še raje pa dam dva kosmiča masla. Posujem s peteršiljem in hop v pečico za kakšno urco. Madonca, je dobro. velikokrat pa dam zraven še kakšno piščančje bedrce, ali pa kar klobaso, ali svnjsko rebrce…..

Sem pa tudi že dala zraven v folijo zavito nasesekljano špinačo s kosmičkom masla in sesekljanim česnom, in smetano za kuhanje , posolila in zavila folijo (kot vrečka). In se je vse skupaj v enem pekaču naredilo.

zrezki v ciganski omaki ( goveji), vodeni žličniki in solata, recepte sem pobrala s kulinarične slovenije in je zelo, zelo okusno

Vodni žličniki. Grem kar takoj pogledat kako se naredi ciganska omaka.

Mi bomo jedli špinačo, pire in jajca na oko. Potem pa še kaj sladkega, najbrž jabolčni kolač ali rožičev biskvit.

Bučna juha, zraven pa pitulice iz polnozrantega testa. Sem ga prvič kupila za probo, ampak po moje ne more biti slabo :))

Vlečeno testo iz polnozrnate moke od ŽITA je krasna popestritev na našem trgu, če ne bi bilo skupaj pakirano z konzervansom, e-jem za voljnost , prožnost in nevem še kaj.Tako , da stem nakupom ne pojemo nič zdravega, kvečjem si škodujemo.

Mah ene hude škode najbrž ni, sicer ne bi dovoljevali tega konzervansa, kaj misliš?

Malo škode tukaj-malo tam , pa smo hitar na ono stran.

Edina stvar, za katero nikdar nočem izvedeti je: kdaj me bo trefnilo!
Do takrat pa kličem vsem: u ž i v a j t e …

Tudi tisti ki gledamo na e-je uživamo, mogoče celo več kot drugi , glede na to, da sami delamo selekcijo kaj je dobro slatko, kislo , grenko oz. ne rabimo ojačevalce ukusa -slednji so v takšni hrani.

Seveda meeli, malo tu, malo tam, pa smo hitro na oni strani. Jap, verjemi, gledam, da se prehranjujem zdravo. E-je najdeš tudi v navadnem jogurtu. O ojačevalcih okusa na tem postu ne bi, ker nima smisla. Sploh ne v kontekstu testa.
Če ti bo pa uspelo ostati “za seme” na tem svetu, bravo zate. Na to temo je bilo tukaj povedanega še pa še, tolple vode pa še nismo odkrili.
A ja, mimogrede, polnozrnato testo je ok, pitulic je že zmanjkalo, spomenika si zaenkrat še ne nameravam izbirat. Pa dober tek!

Ni mi cilj “ostati za seme” samo da je seme zdravo čim dlje- čas trajanja nam je itak omejen. Sem v zdravstvu in vem kako se lahko človek namatra ko zboli za kako hudo bolezen. Vem tudi , da te takšen način prehrane 100% ne obvaruje pred boleznijo(prirojene, genetske) ampak zadovljstvo , da si nekaj naredil za sebe in svojo družino je veliko.Res je veliko dela in odrekanja pri tem načinu , pa če prav ne vedno in po vsako ceno.Če nas bo vsak dan več takšnih ki ne bomo kupovali jogurtov po trgovinah se bo trg tudi prilagodil- več dobrih izdelkov in po zmerni ceni.Pa lep pozdrav in seveda dobar tek.

:-))))))))))))))))))))))))))))))))

Plosk, plosk

no, no meeli, kam pa daš tisto, ko svojci pacientov prinašajo? V koš?
cccccccccc

Tudi pri meni je na hitro vse, kar se dogaja v pečici…
Zložiš eno na vrh drugega in popečeš…

Bolj na hitro je pa samo še sendvič, še prej pa jajca iz mikrovalovke…

Lep dan

Tudi jaz sem danes potrebovala hitro kosilo, zato je bila bučna juha (iz zadnje hokaido buče, smrk), karbonara in solata. Otroci obožujejo karbonaro, zato sem vedela, da ne bo težav, zase pa zraven vedno skuham eno porcijo polnozrnatih špagetov in jih prelijem z malo pesto omake. Samo en lonec več je umazan, pa imam jaz (tudi na hitro) špagete, ki jih obožujem, ostalih pa mi ni treba siliti s tem, kar (žal) ne marajo.

Pozdravček, Mimi

Nekaj časa sem živela na Novi Zelandiji in “prešvercala” nekaj semen muškatnih buč. Zdaj to ni več problem dobit, ker so že v vsaki trgovini, sem pa opazila, da so moje večje in boljše… Tam so jih pripravljali v pečici: narežeš bučo na velike krhlje in spečeš istočasno s piščancem… Poslastica.

Ali se peče tako dolgo kot piščanec?
Iz te buče zaenkrat delam samo prečudovito juho, pri pečenju se mi ni obnesla. Verjetno sem naredila kaj narobe…
LP Mimi

Če imaš v mislih še kar veliko in dozorelo bučo, jo moraš prej razkosat vsaj na četrtine.
In tisto čtrtino razkosaj naprej in daj peč skupaj s kilskim piščanscem.

Sicer pa so muškatne buče zelo fleksibilne. Ko imajo že zelo trdo lupino, skuhaj cele in potem določi, kam jih boš dala.
Na Novi Zelandiji sem se naučila marsičesa, tako glede buč in receptov…. Kot tudi tolerance okrog ljudi…

Hvala. Samo še to – ko imajo trdo lupino, skuhaj cele? Ja, tele naše hokaido buče so velike recimo kot manjša otroška žoga in imajo zelo trdo lupino. Hočeš reči, da dam celo v velik lonec z vodo? Ali celo neprerezano v pečico in pečem recimo 1 uro? To sem brala, da potem izpraskaš mehko meso in ga recimo dodaš krompirjevemu testu za njoke ali pač kam drugam v polpetke. Ali… kaj še?

Tisto glede tolerance si pa kar predstavljam, ja, okrog ljudi, lepo si povedala.
Pozdravček, Mimi

Iz buč (no, iz pireja) jaz spečem tudi muffine.
Sladke – s cimetom, ingverjem,… ali slane – s sirom in origanom.
Pri nas gredo oboji v slast.

Mimi, jaz buče pečem narezane na kose in ne cele. Tako mi je rekel gospod na tržnici.

To z bučami je vedno nekaj posebnega. Če jo delaš v sezoni, ko ima še mehko lupino, jo je še kar lahko razrezati. Jaz jih shranim za čez zimo. Takrat lupina oleseni in je trda kot kokosov oreh, zato jo je treba prej zmehčat. Sem kuhala cele, včasih mi uspe kakšno tudi razpolovit.

Za izdelavo polpet pa sem zadnjič na TV pika videla eno gospo, ki zajema maso za polpete z zajemalko za sladoled. Je zajela, obrnila na svojo dlan, da je dobila obliko, nato pa iztisnila ven (jaz ponavadi za polpete jemljem testo iz posode po občutku in so polpeti različnih velikosti pa še roke bolj umažem) na dlan ter oblikovala.
Se pa da iz muškatnih buč naredit tudi polpete.
V vsakem primeru pa svtujem, da ne pojeste cele velike buče naenkrat med tednom, ko imate službene obveznosti, ker zelo izrazito očistijo črevesje.
Če katera želi, ji kakšno seme lahko tudi pošljem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close