Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nedeljsko kosilo

nedeljsko kosilo

Prosim za ideje. Jutri nas bo na kosilu 12 (sami domači). Ne bi hotela komplicirati. Radi imamo kosila z nekaj mesa in veliko zelenjave. Imate recepte, ideje, da ne bi bilo preveč navadno, pa vseeno dobro in da ne bi bilo preveč dela. Hvala in lepo nedeljo vam želim.

pečenka,dunajski ali pohan piščanec,dušena zelenjava,rižota z morskimi sadeži

Mi imamo pri hiši četrtino vegetarijancev, zato vedno pripravljam taka kosila, da si vsak vzame po svoji volji.
Zelo dobro se obnese:
– paprike prerežeš na pol na čolničke, očistiš, malo posoliš. Kupljeno zmrznjeno zelenjavo zmešaš z začimbami, česen, sol, poper (lahko prej malo podušiš)… in napolniš čolničke do vrha, lahko potreseš z naribanim sirom. 6 paprik ti da 12 čolničkov, za vsakega 1. Spečeš v pečici.
– kupljeno zmrznjeno nasekljano špinačo zmešaš s soljo, poprom, jajci in malo kisle smetane. Narediš gosto maso, zliješ na peki papir v pekaču, da dobiš približno 1 cm debelo plast. Spečeš na hitro v pečici, vzameš s peki papirjem vred ven, daš na mizo ter napolniš z nadevom (nadev je karkoli, zelo dobro se prilegajo šampinjoni, pred tem malo popraženi s česnom in kislo smetano). Naložiš na špinačno testo, zaviješ kot rolado in pustiš, da se ohladi.
– malo tiste zelenjave, ki ti je ostala od polnjenja čolničkov (tudi v čolničke lahko daš prej prepraženo in potem samo malo pustiš še za juho), podušiš, začiniš, zaliješ z vodo in dodaš zelenjavne kocke (odvisno od tega,koliko juhe želiš). V to mešanico vkuhaš par pesti tortelinov in dokuhaš. Če imaš svež peteršilj ali drobnjak, potreseš na koncu
– mešano mleto meso zamešaš kot za mesno štruco, dodaj kakšno na rezine narezano jabolko (ti da sočnost), zavij meso v obliki štruce v alu folijo in daj v manjši pekač – kot za rolade.

Dejstva, ki govorijo v prid temu kosilu:
– testo za špinačno rolado narediš že zjutraj, prav tako nadev (uporabiš prvič pečico)
– zelenjavo za čolničke in za juho prepražiš skupaj, nato nadevaš čolničke in daš v pečico.
-mesno štruco zmešaš in prav tako daš v pečico
– medtem, ko dokončješš juho, se v pečici istočasno peče meso in zelenjava(uporabiš drugič pečico)
– na štedilniku imaš ob prihodu gostov samo posodo z juho, ostalo čaka v pečici in je sveže, ko pridejo
– vse si gostje lahko sami jemljejo direktno iz posod
-špinačno rolado nareži, mesno daj ven iz folije in tudi nareži
– na mizi izgleda veliko, pisano in kaže na dobro gospodinjo
– vsi so presrečni in presenečeni
– za vse je vsega dovolj

– če imaš doma aparat za peko kruha, speci že prej en dober kruh, da ga bodo imeli poleg juhe, samo vsak en majhen košček.

Lahko ti povem, da sem enkrat s takim kosilom naredila neverjeten vtis, nikjer ni bilo posod od cvrtja, kuhanja krompirja, odcejanja govejih juh…itd… Vsi so bili dobesedno presenečeni in se sploh niso zavedali, da sem v bistvu skoraj vse kupila že na pol pripravljeno.
Zmrznjena zelenjava itak ni greh, pečico pa se mi zdi, da ženske premalo uporabljamo, saj ni v bistvu nikoli polna…

Suuuuuuuuuuper, najlepša hvala:)))).

Očitno boš že danes začela. Pa tudi če ne, imaš še dovolj časa za vse.
Če jih želiš pogostiti tuid s sladico, jim naredi eno pijano nevesto. Če ti recept ni znan, se javi! Hitro in enostavno. Biskvit, puding, malo sadja in smetane… in vsi so srečni…

Hvala, imam recept. Res je vsem dober.

Kaj pa mi, ki nimamo recepta o pijanosti…… (:-)))

Prosim za racept !!

Evo linka z enakim receptom, kot ga imam sama:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close